Top activiteiten in Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft alles wat je nodig hebt voor een perfecte zonvakantie. Het eiland is gezegend met prachtige zandstranden en hemelsblauw zeewater. Balos beach, op het schiereiland Gramvoussa, heeft volgens de bewoners het mooiste strand van Kreta. Maar ook de witte stranden van Elafonisi en Falassarna aan de westkust van het eiland mag je niet overslaan. 


Kreta: van jongerenvakantie tot wandelparadijs

De geschiedenis van Kreta gaat duizenden jaren terug. Zo vind je allerlei monumenten en bijzondere opgravingen op het eiland. Het culturele hoogtepunt van Kreta is het paleis van de Minoïsche koning Minos in het dorpje Knossos. Volgens archeologen is Knossos één van de oudste dorpen van Europa. 

Kreta is een bergachtig eiland en dat zorgt voor indrukwekkende ravijnen en diepe kloven. Een paradijs voor wandelaars. In het Samaria Gorge National Park vind je een van de mooiste kloven ter wereld en kun je uren wandelen door de spectaculaire natuur.

De noordkust is vooral geliefd onder jongere reizigers. In het voormalige vissersdorpje Chersonissos vind je tientallen terrasjes, tavernes, bars en discotheken. Ideaal voor een gezellige vriendenvakantie. De kindvriendelijke stranden in de omgeving van Chania en de verschillende waterparken op het eiland maken Kreta ook een fijne bestemming voor gezinnen.