Top activiteiten in Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos is ontstaan uit twee vulkanen. Dat zorgt voor vruchtbare grond, waardoor je uitgebreid kunt genieten van bijzondere landschappen en dichtbegroeide bossen. Het eiland is nog amper ontdekt door het massatoerisme. Hier kun je het echte Griekenland nog ervaren. 


Ervaar het echte Griekenland op vulkanisch Lesbos

Mytilini is de drukste plek van het eiland. Een stop in de hoofdstad betekent shoppen, lekker eten en heel veel musea. Een bezoek aan de Byzantijnse burcht en het amfitheater mogen daarbij niet ontbreken. 

Het gezellige dorpje Molyvos is een lust voor het oog. De kronkelende wegen brengen je langs oude, stenen huizen die uitkijken over de zee. Even verderop ligt de kalme badplaats Petra. Door het autovrije centrum is dit dorp een oase van rust. 

Wil je echt wat bijzonders zien? Maak dan een uitstapje naar het versteende woud bij Sigri. Na een vulkaanuitbarsting van 15 miljoen jaar geleden versteende een compleet woud. Nu zijn er nog tientallen boomstronken van steen te zien. In de zoutpannen van Kalloni leven meer dan 300 soorten vogels. Een paradijs voor vogelspotters. 

Een vakantie op Lesbos is pas compleet met een ijskoude ouzo op het terras. Waar kan dat beter dan in Plomari? Iedere Griek weet dat daar de beste ouzo vandaan komt. Voor de lekkerste schapenkaas en -yoghurt reis je af naar Agia Paraskevi.