Top activiteiten in Rhodos

Rhodos, het grootste eiland van de Griekse eilandengroep Dodekanesos, ligt niet ver van Turkije, en staat bekend om het rijke historische erfgoed. Dit in combinatie met de mooie stranden en het aangename klimaat, maken er een niet te missen bestemming van.


Rhodos: historisch erfgoed, strand en zee

Vroeger stond op het eiland de Kolossus van Rhodos, een van de zeven wereldwonderen. Nog steeds overtreft het eiland andere indrukwekkende plaatsen en monumenten wat betreft schoonheid. Om je daarvan te overtuigen volstaat een wandeling door de straten van het oude centrum van Rhodos-Stad, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen als een van de mooiste middeleeuwse stadscentra.

Zet in de plaats Lindos je badtas neer op een strand aan turquoise water, en wandel later door de verblindend witte straatjes van de Akropolis. Maak een tussenstop bij Archangelos om het werk van de talrijke pottenbakkers te bekijken.

Behoefte aan groen? Ga dan naar het Rodini Park in Rhodos-Stad, dat grote en kleine wandelaars verkoelende schaduw biedt. Loop ook door de Vlindervallei op Rhodos, een bekend toevluchtsoord voor duizenden rode en zwarte vlinders!