Terug naar resultaten

5x niet te missen op Rhodos

Mirre Oost

Mirre maakt avontuurlijke reizen, zowel ver weg als dichtbij. Ze gaat daarbij nooit op pad zonder haar laptop, drone en camera.

De meeste zonnige dagen per jaar vind je op het Griekse eiland Rhodos! Dat alleen al maakt Rhodos dé ideale vakantiebestemming. Naast het nemen van een duik in het helderblauwe water kun je er ook nog eens heel veel leuke activiteiten ondernemen. 

1

Rhodos-stad

Op de noordpunt van het eiland Rhodos ligt het pittoreske Rhodos-stad. Er zijn gezellige pleintjes en veel uitgaansgelegenheden. In deze oude havenstad zijn de straten gemaakt van keien en ter verdediging is de stad omringd door een stadsmuur. Struin rond, geniet van de typisch Griekse sfeer, eet een ijsje en verdiep je in de rijke geschiedenis van deze stad. 

Adres: Rhodos-stad, Rhodos, Griekenland

Foto: Pixabay


2

Vlindervallei

Het is koel onder de bomen van de Vlindervallei. Nadat je je ticket hebt gekocht, mag je de kloof in. Het hele jaar door is deze vallei ontzettend mooi. Je loopt langs de wanden van de kloof en steekt af en toe het water over met bruggetjes. In de zomermaanden vliegen hier talloze vlinders rond en als je geluk hebt, dan zie je er ook nog een paar schildpadjes.  

Adres: Petaloudes, Rhodos, Griekenland

Foto: Mirre Oost3

Lindos

De parel van het eiland Rhodos is het oogverblindende stadje Lindos. Vanaf een heuvel naast het stadje kun je Lindos zien liggen: De witte huisjes schitteren je tegemoet in het (bijna) altijd zonnige Rhodos en nodigen uit voor een wandeling door de omhooglopende straatjes. Het is net alsof je op een bazaar bent. Overal zijn luifeltjes, winkeltjes, cafeetjes en bovenop de berg vind je de oeroude Acropolis.  

Adres: Lindos, Rhodos, Griekenland

Foto: Mirre Oost


4

Het Filerimos-klooster

Bovenop de berg bij Trianda vind je het Filerimos-klooster. Bij de ingang word je begroet door een aantal trotse pauwen. Beklim de trappen en je komt in het vervallen klooster terecht met open gangen, binnenplaatsen en fonteinen. Met een beetje fantasie kun je je nog wel voorstellen hoe mooi het hier vroeger is geweest. De rust en het fantastische uitzicht zijn er in ieder geval nog steeds. 

Adres: Filerimos, Ialisos 851 01, Rhodos, Griekenland 

Foto: Mirre Oost


5

Zonsondergang op het strand

Een dag op Rhodos is pas compleet met een cocktail bij zonsondergang op het strand. De mooiste zonsondergang zie je aan de noordkant van het eiland, op het strand van Ixia. Neem een cocktail in een van de cafés of restaurants aan de boulevard of neem zelf een drankje mee voor een romantisch avondje op het strand. 

Adres: Ixia, Rhodos, Griekenland

Foto: PixabayZoek naar hotels op Rhodos met Expedia

Bewaar op Pinterest: