Top activiteiten in Samos

Samos is een van de bekendste Griekse eilanden, niet in de laatste plaats vanwege de historische figuren die hier hun oorsprong vinden. Het is de geboorteplaats van de godin van het huwelijk, Hera. Maar ook de beroemde filosoof Epicurus en de grote wiskundige Pythagoras zijn geboren op Samos. 


Samos: historische ruïnes en pittoreske dorpjes 

Vandaag de dag vind je op Samos uitgestrekte ruïnes van tempels en kloosters, ooit gebouwd voor de Griekse godin. Vanuit het havenstadje Pythagóreio bezoek je de overblijfselen van de Hera-tempel en even verderop vind je het tweeduizend jaar oude Aquaduct van Eupalinus.  Indrukwekkend! 

Vathy, of Samos-stad, is de hoofdstad van het zonnige eiland en de perfecte uitvalsbasis voor een afwisselende vakantie. Het pittoreske stadje ligt in een diepe baai, heeft een haven vol met zeilboten en vissersbootjes, en bruist van de traditionele restaurants en gezellige tavernes. 

Het schilderachtige vissersdorp Kokkari is zo mooi dat je er foto’s blijft nemen. In Karlovassi kun je een echte leerlooierij bezoeken. In Marathokampos is het goed toeven aan het prachtige Votsalakia-strand. Wijnliefhebbers kennen Samos van de beroemde Samoswijn, een zoete wijn gemaakt van muskaatdruiven. 

Ook de actieve reiziger zal zich uitstekend vermaken op Samos. Wandelen, kajakken, snorkelen en mountainbiken zijn maar een greep uit de vele activiteiten die er op het eiland te doen zijn. Het hoogtepunt is de klim naar de top van de Kerkis-berg. Op een hoogte van 1433 meter heb je een waanzinnig uitzicht over Samos.