Top activiteiten in Santorini

Het Griekse Santorini is een waar natuurwonder. Het eiland was ooit een grote vulkaan die boven de zee uitstak. Vijfhonderd jaar geleden barstte die uit en bleven alleen de kraterranden intact. Dat zijn nu de eilanden van Santorini. 


Het romantische natuurwonder Santorini 

Santorini is bekend vanwege de witte huisjes met hun iconische, blauwe koepeldaken. In de pittoreske dorpjes kun je uren rondwandelen en genieten van het uitzicht op zee. De romantische sfeer in de smalle steegjes van Pyrgos en de magische zonsondergang in Oia maken het een geliefde bestemming voor stelletjes. 

De avontuurlijke reiziger gaat op onderzoek uit in de spookachtige overblijfselen van de havenstad Akrotiri, die totaal verwoest werd door de vulkaanuitbarsting. Bezoek ook de vulkanische eilanden Nea Kameni en Palea Kameni of doe een tour door de lavagrotten. 

Santorini is het eiland van de levensgenieters. De lokale gerechten hebben bijzondere smaken doordat de ingrediënten groeien op de vruchtbare, vulkanische grond. De meer dan honderd jaar oude wijnstokken van Santorini geven de beste Griekse wijnen. En in de thermale baden kom je helemaal tot rust.