Top activiteiten in Thessaloniki


Historisch genieten in de oude stad Thessaloniki


Het noordelijk gelegen Thessaloniki is na Athene de tweede stad van Griekenland. De stad wordt gezien als het culturele centrum van het land en dat zit hem niet alleen in het eeuwenoude erfgoed dat je hier aantreft, maar ook in de vele festivals, musea, overheerlijke restaurants en het bruisende uitgaansleven.

In Thessaloniki komt het verleden tot leven in de talloze monumentale attracties die de stad rijk is. Deze lopen uiteen van Byzantijnse Muren tot de iconische Witte Toren en van het 3000 jaar oude Agora-forum tot 15e-eeuwse Turkse baden. Naast al deze pracht en praal, beschikt Thessaloniki ook nog over musea die gewijd zijn aan uiteenlopende onderwerpen als fotografie, militaire geschiedenis en de Olympische Spelen.

Ook voor een gezellig avondje uit zit je helemaal goed in Thessaloniki. De stad heeft dan ook een reputatie hoog te houden op dit gebied. Is er geen traditioneel volksfeest aan de gang, dan kun je je wel tot in de kleine uurtjes vermaken met een glaasje ouzo op een gezellig terras of met een cocktail in een hippe nachtclub.

Ook als het om eten gaat, kom je niets tekort in deze historische stad. Struin marktjes af waar verse mediterrane producten staan uitgestald, breng de avond door op het terras met de heerlijkste mezze of ga voor een sfeervolle maaltijd in de populaire wijk Ladadika. Waar je voorkeur ook ligt, een gezellige avond uit of een culturele verkenningstocht: Thessaloniki blijft keer op keer verrassen.