Top activiteiten in Boedapest


BOEDAPEST, DE SCHATKAMER VAN MIDDEN-EUROPA

Boedapest verrast en verwondert haar bezoekers met rijke architectuur in uiteenlopende stijlen uit verschillende culturen. De stad is de schatkamer van Midden-Europa. De sfeer is er gastvrij, levendig en vol magie. Een weekend in de elegante, weelderige hoofdstad van Hongarije is een betoverende ervaring.

Boedapest bestaat uit twee delen: aan de ene kant van de Donau ligt het heuvelachtige Boeda en aan de andere kant het vlakke Pest. Allebei hebben ze hun eigen geschiedenis en hun eigen sfeer. 

In Boeda ga je bijna weer in sprookjes geloven, bijvoorbeeld als je de heuvel met zijn burcht beklimt of het verbazingwekkende Vissersbastion bekijkt.

Pest heeft een moderne uitstraling, ondanks de aanwezigheid van bouwstijlen uit vroeger tijden. Zo kun je er Romeinse opgravingen bekijken en gebouwen uit de Renaissance, uit het Ottomaanse tijdperk of in barokke, romantische of art nouveau-stijl bekijken. Ook een bezoek aan de Grote Synagoge en de Sint-Stefanusbasiliek maakt je tijd in Pest onvergetelijk.

Ook biedt Boedapest ruimte voor ontspanning. De stad is al sinds de oudheid een kuuroord met geneeskrachtige baden. Ook nu nog zijn de baden hier beroemd. Een weekend Boedapest is dan ook niet compleet zonder een paar uur ontspanning in het Gelértbad of bij Széchenyi, waar je eindeloos kunt genieten in prachtig gedecoreerde baden, sauna’s en massageruimtes.

Ook op culinair gebied heeft Boedapest haar sporen verdiend. Hier proef je de crème de la crème van de Hongaarse keuken, onder het genot van een beroemde Hongaarse wijn. En dan hebben we het nog niet eens over de Hongaarse (ge)bakkunsten gehad. Boedapest is groots en verfijnd tegelijk. Stiekem is een weekend niet genoeg in deze parel aan de Donau.