Terug naar resultaten

Sziget Festival

Het ‘Woodstock van Europa’ en ‘de andere Burning Man’. Dat zijn een paar bijnamen voor een van de beroemdste festivals ter wereld: Sziget. Sziget bestaat al meer dan 20 jaar en er treden iedere zomer honderden artiesten op. In een unieke sfeer genieten de festivalgangers van goede muziek in een verfrissende omgeving, namelijk Óbuda-eiland in de Donau in Hongarije. Ben je er klaar voor?

1

Line Up

Voor de editie van 2017 hebben de organisatoren van het grootste Hongaarse festival zich weer overtroffen. Maarliefst 500 kunstenaars zullen 24 uur per dag meer dan 60 podia vullen. Qua muziek is er voor iedereen wat te vinden: van Electro tot Blues en van Akoestisch tot Internationale Acts. Het is er allemaal! Bekende namen als Kasabian, Pink, Rita Ora, George Erza, Mando Diao en Jamie Cullum zijn al bevestigd. 

FotoVisualhunt, CC0 1.0


2

Slapen

Kamperen is de norm tijdens dit festival en er is volop keuze. Heb je geen zin om je tent helemaal mee te nemen naar Hongarije? Dan kun je er van tevoren online één bestellen en de tent bij aankomst ophalen.

Op het terrein zijn ook aangepaste campings aanwezig. Er is een beveiligd stuk, een VIP-area met zwembad, een ‘gezinsformule’, een gebied voor campers en je kunt houten huisjes huren.

Foto: Alistair Kitchen, CC BY 2.03

Vervoer

Bus: vanaf de meeste grote steden in Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland en Luxemburg.

Vliegtuig: reken op ongeveer 2 uur voor een vlucht van Amsterdam naar Boedapest. Daar moet je de busrit naar het festivalterrein nog bij optellen (ongeveer 15 minuten).

Foto: Bőr Benedek photo, CC BY 2.0


4

Het pluspunt van Sziget

In 2014 is Sziget tijdens de European Festival Awards uitgeroepen tot het ‘Beste Grote Europese Festival’. Deze beloning was meer dan verdiend en een garantie voor een goed evenement. 

Foto: Gergely Csatari, CC BY-SA 2.0

 


5

Een fun fact over Sziget

Op 1 april 2015 verscheen er een kort bericht in de media en op de sociale netwerken. Sziget zou het 1e compleet stille festival worden. Alle concerten zouden te beluisteren zijn met koptelefoons, de festivalgangers zouden na 21:00 moeten fluisteren en er zouden lessen gebarentaal worden gegeven. Er waren ongetwijfeld een aantal festivalgangers sprakeloos toen ze deze grote 1 aprilgrap te horen kregen.

Foto: Bőr Benedek photo, CC BY 2.0


6

Te zien en te doen op Sziget

Ga naar het strand van Sziget om in het zand te dansen tijdens de Full Moon Parties. Behoefte aan een pauze? Ga dan naar de bar Apéro Camping. Hier kun je iets eten en drinken, je laten opmaken en ontspannen met een WiFi-verbinding. Doe alsof je thuis bent.

Foto: JDUBOiS_, CC BY 2.0


7

Niet te missen in de omgeving

Ontdek Boedapest en zijn monumenten die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Voor goedkope uitstapjes kun je een Citypass kopen. 

Foto: Rego Korosi, CC BY-SA 2.0