Top activiteiten in Dublin

Een weekendje naar Dublin is alsof je een tijdreis maakt. Terug naar een tijd van romantische bruggen en karren vol vaten whisky, van dichters en visverkoopsters, van revolutie en literatuur. Wandel langs de oevers van de Liffey en herbeleef de bijzondere Ierse geschiedenis. Vergaap je aan historische gebouwen, ontmoet personages uit je favoriete boeken en drink een pint in een van de ontelbare pubs die het Temple Bar District rijk is. Dit wordt een weekend weg met je zintuigen op scherp!


Dublin: een reis terug in de tijd

Dublin is de stad Francis Bacon en Oscar Wilde. De stad is artistiek en vol inspiratie: alle kunstvormen komen hier samen. Of je nu van klassieke of romantische schilderkunst houdt, van moderne dans of traditionele literatuur... hier kun je je hart ophalen. Volg je fantasie!

Dublin heeft een lang en rijk verleden en daar vind je overal nog de sporen van, achtergelaten door de Vikingen, de Kelten en recentere inwoners van de stad. Al wandelend van de Christchurch kathedraal, langs Trinity CollegeDublin Castle of het oude Postkantoor aan O’Connell Street, kom je dat verleden op elke straathoek tegen.

En natuurlijk herbeleef je de traditionele Ierse geschiedenis in de pub, waar het bier rijkelijk vloeit en de sfeer gastvrij en vrolijk is, zeker zodra een groep muzikanten de eerste noot inzet. Liever een glas whisky? Ook die kun je hier proeven, in alle smaken. 

Muziek, pub-food en bier...Dublin bruist in alle opzichten. Kom genieten van deze ‛stad met duizend kleurige poorten’, zoals Dublin liefkozend wordt genoemd.

LIVE VANUIT DUBLIN - TEMPLE BAR