Terug naar resultaten

Electric Picnic Festival

Reis in september af naar het Ierse platteland voor het Electric Picnic festival! De locatie ligt op anderhalf uur reizen van Dublin in het graafschap Laois. Dit festival, dat aan het einde van de zomer plaatsvindt, mag je niet missen. Kom dansen op het ritme van de beste artiesten van dit moment, met het Ierse landschap als decor.

1

De line-up

Het programma van Electric Picnic is een mix van allerlei soorten muziek. Muziekliefhebbers worden getrakteerd op electro-, rock- en popartiesten uit de hele wereld.


2

Waar slaap je?

De bezitters van een kaartje hebben gratis toegang tot de camping van Electric Picnic. Dit is de beste optie, want je zit vlakbij het festivalterrein en zo hoef je niets te missen van de activiteiten die worden aangeboden. Er zijn ook speciale plekken voor gezinnen, campers enz. De keus is aan jou.

Foto: Getty Images3

Hoe kom je er?

Per vliegtuig: reken anderhalf uur vanaf Amsterdam en Brussel, vervolgens een traject per bus of trein tot aan het Graafschap Laois.

Per bus: vanaf Dublin en de andere grote steden in Ierland.

Per trein: van het Heuston Station (Dublin) tot aan het station van Portlaoise.

 


4

Leuk feitje

Wees niet verbaasd als je allerlei bijzondere en grappige creaties rondom het festivalterrein aantreft. De organisatoren willen plaats bieden aan verschillende vormen van kunst en geven kunstenaars de kans om werk speciaal voor het festival te realiseren. David Best (beeldhouwer) die zich met name op het Burning Man festival heeft onderscheiden, behoort tot de bekendste deelnemers.


5

Pluspuntje

Electric Picnic biedt veel meer dan alleen muziek; het festival biedt ook de gelegenheid om meer te ontdekken op artistiek gebied. Naast diverse kunstvormen, kun je ook een bezoek brengen aan de tent waar cabaretiers elk jaar hun humoristische shows opvoeren.

Foto: Shutterstock

 


6

Zien en doen op het festival

Gun jezelf een reis door een wereld van smaken; er zijn talloze stands en foodtrucks die uit alle windstreken van Ierland en de hele wereld komen!

Ben je eerder in een sportieve bui? Doe dan mee met de wielerwedstrijd die rondom het festivalterrein wordt georganiseerd. Het is dé gelegenheid om geld in te zamelen voor hulporganisaties voor kinderen en je bent bovendien verzekerd van een toegangsbewijs voor het festival.


7

Niet missen in de omgeving

Klim naar het fort van Dunamase en wandel wat rond in deze plaats vlakbij Portlaoise, en verder langs de oevers van de rivier Barrow. En op de heen- of terugreis breng je natuurlijk ook een bezoek aan Dublin, de prachtige hoofdstad van Ierland.

Foto: Tourism Media