Terug naar resultaten

Op huwelijksreis naar Rajasthan

Een magisch gebied met verloren steden en paleizen uit het sprookje van Duizend-en-een-nacht. In het noordwesten van India ligt Rajasthan, met zijn vele kleurrijke koninkrijkjes waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Treed in de voetsporen van de maharadja's (Indiase heersers) tijdens je reis naar de roze stad Jaipur, de witte paleizen van Udaipur, de blauwe stad Jodhpur of de Tharwoestijn. Er wacht je een scala aan prachtige kleuren en landschappen tijdens een aangenaam verblijf in het land van de duizend tempels. Dat is het decor van je huwelijksreis in het Land der Koningen!

Leven als een pasja in een koninklijk paleis

Reis van Delhi naar de roze stad Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. De imposante hoge muur met kantelen en balkons van roze stenen van het Windpaleis (Hawa Mahal), wordt beschouwd als een hoogtepunt binnen de lokale architectuur.

Als een prinselijk paar wandelen jullie langs het voormalig koninklijk verblijf, het paleis Taj Rambagh. De tuinen en versieringen van het paleis roepen herinneringen op aan een historisch tijdperk, doordrongen van mythen. Stap vervolgens in een riksja, een kleine taxi op drie wielen. Hierin doorkruisen jullie de straten van Jaipur op zoek naar kleurrijke stoffen en prachtige sieraden voor elkaar.

Vervolg je route naar het Amber fort. Dit fort is een voorbeeld van de Mogol-architectuur. Je staat versteld van de ongelooflijke wirwar van binnenplaatsen, hangende tuinen en muren die zijn ingelegd met kostbare stenen die in het Maota meer weerkaatsen. Proef de sfeer van de drukke, smalle, maar romantische straatjes van Udaipur, de witte stad.

Loop door het immense doolhof van gangen en trappen van het City Palace. Vanuit de zalen en binnenplaatsen en vanaf de terrassen heb je een sprookjesachtig uitzicht over de stad en het Pichola meer.

india-rajastan-honeymoon-1-pixabay.jpg
Paleis Van Winden in Jaipur - Foto: Pixabay

De tijgers van Ranthambhore en de dromedarissen van Thar

Lijkt het jullie wat om je huwelijk in het gezelschap van dieren te vieren die zowel indrukwekkend als aandoenlijk zijn? Volg de sporen van de Bengaalse tijger in het Nationaal Park Ranthambore, vlakbij Sawai Madhopur.

Hand in hand en met bonkend hard trekken jullie per jeep door dit buitengewone park. Jullie gaan op een romantische, wilde safari door dit voormalig koninklijk jachtterrein. Dit terrein strekt zich uit over meer dan 1300 km² en wordt gekenmerkt door watervallen, meren en heuvels met weelderige plantengroei. Misschien hebben jullie het geluk de 'vorst van het woud' (de beroemde tijger) te spotten in de schaduw van de ruïnes, tempels en heiligdommen uit de 10e eeuw, waar de natuur weer haar gang gaat.

Hoewel de tijger een zekere reputatie heeft in Rajasthan, staat de streek ook bekend om de dromedarissen. Je treft ze aan tussen de duinen in het hart van de Tharwoestijn, waar ook de citadellen van Bikaner, Jodhpur en Jaisalmer opdoemen. Deze prachtige stenen vestingen roepen exotische beelden op van karavanen die over de voormalige handelsroutes trekken.

india-pushkar-flickr.jpg
Pushkar - Foto: Koshy Koshy, CC BY 2.0

De Havélis in Shekhawati, de vergeten stad Bundi en de pelgrimstocht van Pushkar

De derde etappe van jullie huwelijksreis brengt jullie naar de streek Shekhawati. Hier vinden jullie de prestigieuze Havélis (herenhuizen). Flaneer hand in hand door de steden Fatehpur, Mandawa en Nawalgarh en bewonder de geschilderde en gebeeldhouwde fresco's op de statige traditionele huizen.

Vervolgens bezoeken jullie de vergeten stad Bundi met het opvallende voormalige prinselijk paleis. Tegenwoordig hebben apen en vleermuizen hier hun intrek genomen. De schitterende, felgekleurde muurschilderingen van hindoegoden en de aanblik van het verlichte paleis in de avond, zorgen voor een verrassend effect.

Jullie beëindigen de romantische rondreis op de bodem van het drooggevallen meer van Pushkar, op 140 km ten westen van Jaipur. In het dorp, te midden van de heuvels, staat de enige tempel in India die ter ere van de goddelijke schepper Brahma is gebouwd. Het is een pelgrimsoord voor de gelovigen en de ideale plek om de betovering van jullie huwelijksreis in India te vereeuwigen.

Traditionele hindoebruiloft in Rajasthan en astrologie

In het westen van India, zoals overal in het land, kan een veelbelovende bruiloft niet worden gevierd zonder goedkeuring van een astroloog.

Als zijn voorspellingen voor de toekomstige echtgenoten en hun familie niet optimistisch genoeg zijn, komt het niet zelden voor dat hem wordt gevraagd om nogmaals de sterren te raadplegen. Sommigen gaan zo ver dat ze afzien van hun huwelijk. Dat is zeker een opmerkelijk besluit, maar veel bruiloften worden nog geregeld naar de wensen van de families en niet naar die van de aanstaanden zelf.

Indiase erotiek door het oog van regisseuse Mira Nair

De Indiase regisseuse Mira Nair legt de censuur van haar land naast zich neer en presenteert een liefdesgeschiedenis van verbazingwekkende schoonheid en sensualiteit in haar film Kamasutra (1997). Op het doek volg je de avonturen van twee vrouwen in het India in de 16e eeuw. Zij worden door de Indiase erotische kunst geïnspireerd tot een zinnelijk steekspel om onder andere de koning Faj Singh te verleiden. Daarmee kunnen jullie je zintuigen prikkelen alvorens op huwelijksreis naar Rajasthan te gaan.

Top 4 evenementen in Rajasthan

Januari-februari: Festival van de Woestijn bij Jaisalmer, kermis en festiviteiten.

Maart-april: Gangaur feest in Jaipur, de liefde tussen de Goden Shiva en Parvati wordt gevierd.

November: Festival van de Puskar Mela, in Pushkar, traditionele vieringen en kamelenmarkt.

December: Winterfestival op de Abu, muziek en lokale folkloristische dansen.

Rajasthan in het kort

Beste tijd om te gaan

Het klimaat is het hele jaar droog en warm in Rajasthan. De beste tijd om te gaan is tussen half oktober en maart, wanneer de temperatuur het prettigst is.

Vervoer

Per taxi of jeep: de tarieven (of de huurprijzen) zijn redelijk.

Per bus of trein: voor de verliefde stelletjes die het leuk vinden om de tijd te nemen.

Vlieg naar Rajastan met Expedia.nl

Overnachten

Beleef een unieke koninklijke ervaring door een kamer te reserveren in een van de vele paleizen in de roze stad Jaipur, midden in de woestijn bij Jaisalmer of liever in Udaipur, het Venetië van het Oosten.

Eten en drinken

Café the Kaku: Patha Haveli Road, Suli Dungar, Jaisalmer - Indiase keuken, menu's vanaf € 3,00 *

Peacock Roof Top Restaurant: 51, Hari Kishan Somani Marg, Jaipur - Indiase en Italiaanse keuken, menu's vanaf € 5,00 *

The Sixth Sense: Chotti Basti, Hotel Haveli, Pushkar - Indiase en internationale keuken, menu's vanaf € 2,00 *

Jaiwana Haveli: 14, Lal Ghat , Jaiwana Haveli, Udaipur - Indiase keuken, menu's vanaf € 5,00 *

 * De prijzen dienen als indicatie en kunnen afwijken.