Top activiteiten in Indonesië

Met 18.000 eilanden lijkt Indonesië, gelegen tussen Zuidoost-Azië en Australië, een eilandengroep zonder einde. Hop van eiland naar eiland om alle geheimen ervan te ontrafelen.

Onze bestemmingen


Indonesië, de oneindige archipel

Een goed begin is het Komodo National Park, een gebied met een ongekende rijkdom op het gebied van flora en fauna die qua schoonheid niet voor elkaar onderdoen. Met een beetje geluk kruis je zelfs het pad van de beroemde Komodovaraan. Als je een echte liefhebber bent van natuur, ga je door naar het Gunung Leuser National Park in het noorden van Sumatra: een vredig oord met een weelderige plantengroei.

In de Baliemvallei in de provincie Papoea maak je kennis met het dagelijks leven van de Dani, een stam van bergbewoners die nog steeds volgens de voorouderlijke tradities leven. Daarna maak je een grote sprong en ontdek je de wirwar van Jakarta op het eiland Java; een wereldstad met bijna 10 miljoen inwoners. De tempels, parken, cafés en het fantastische nachtleven kijken reikhalzend naar je uit.

Strandliefhebbers komen helemaal tot rust op het exotische eiland Bali. Bezoek hier ook het kunstenaarsdorp Ubud en bekijk een van de vele Hindoe-tempels.