Top activiteiten in Java


Ontdek de perfecte mix van cultuur en natuur op Java

Met 145 miljoen inwoners op een gebied ter grootte van Engeland is Java het meest dichtbevolkte eiland ter wereld. Ondanks dat de twee grootste steden van het land, Jakarta en Surabaya, op Java liggen, komen liefhebbers van ongerepte natuurgebieden hier ook ruimschoots aan hun trekken. Zo komen op het eiland maar liefst 121 actieve vulkanen voor en zijn er diverse natuurparken die je kunt bezoeken.

De Indonesische hoofdstad Jakarta ligt in het noordwesten van het eiland. Vanaf de top van het Monas (Monumen Nasional) heb je een weids uitzicht over deze bruisende metropool, die voor elk wat wils heeft te bieden. Ontdek koloniale panden en musea in de historische wijk Kota Tua, shop tot je er bij neervalt in Kuningan of bezoek een hip restaurant in de noordelijk gelegen wijk Pantai Indah Kapuk.

Mag het allemaal wel iets kleinschaliger? Kies dan voor een stedentrip naar het centraal gelegen Yogyakarta. Deze stad aan de voet van de Gunung Merapi-vulkaan is een ware must-see als je de echte Javaanse cultuur wilt ervaren. Van heerlijke authentieke gerechten tot traditionele paleizen en dansvoorstellingen: in Yogyakarta staat je een onvergetelijke kennismaking met het echte Java te wachten.

De ruige natuurgebieden van Java zijn een kolfje naar de hand van echte ontdekkingsreizigers. Beklim imposante vulkanen, maak tochten door het laaglandregenwoud bij Nationaal Park Ujung Kulon of bezoek warmwaterbronnen in het district Baturaden. Geen reis naar Java is hetzelfde, maar een ding staat vast: een bezoek aan dit sprookjesachtige eiland staat garant voor een memorabele vakantie.