Top activiteiten in Sumatra


Maak kennis met het ongerepte Indonesië op Sumatra

Sumatra is het grootste eiland dat volledig aan Indonesië toebehoort. Vergeleken met het even ten oosten gelegen Java, is Sumatra een bijzonder dunbevolkt eiland waar de natuur nog grotendeels vrij spel heeft. Dit is dan ook een ideale bestemming voor wie een authentieke kant van Indonesië wil ontdekken.

Een absolute must-see op het eiland is het orang oetang-reservaat in Bukit Lawang. Bij dit plaatsje, dat op zo'n 90 kilometer ten noordwesten van de stad Medan ligt, kun je een tocht door de jungle maken op zoek naar deze bijzondere apen.

Echte avonturiers trekken erop uit naar het binnenland van Sumatra waar de berg Kerinci hoog boven het landschap van de provincie Jambi uittorent. Kerinci is niet alleen de hoogste berg van het eiland, maar ook de grootste vulkaan van heel Indonesië.

Dat je het niet per se hogerop hoeft te zoeken voor een actieve vakantie, bewijzen de oogstrelende Mentawai-eilanden voor de westkust van Sumatra. Deze eilanden zijn bijzonder in trek bij ervaren surfers. Zoek je liever de rust op? Dan zit je helemaal goed bij het Tobameer, het grootste vulkanische meer ter wereld en een ideale locatie om even compleet tot rust te komen. Zwem in het warme water van het meer of maak een tocht langs de traditionele huizen en rijstvelden op het kratereiland Samosir. Waar je voorkeur ook ligt, Sumatra is een niet te missen bestemming voor iedereen die wil kennismaken met de Indonesische natuur.