Terug naar resultaten

5x bijzondere parken rond de wereld die je niet wilt missen

Heb je behoefte aan een citybreak, maar zoek je tegelijkertijd ook naar een beetje rust en natuur? Bezoek dan een stad met mooie parken. In deze groene oases ontvlucht je de drukte van de stad en kun je even helemaal ontspannen.  

Op de laatste zondag in mei is het in Nederland en België elk jaar de 'Dag van het Park'. Op een positieve manier wordt er met deze speciale dag aandacht gevraagd voor het groen dat in onze steden te vinden is. Met onderstaande top 5 van bijzondere parken in steden rond de wereld moedigen onze bloggers je hopelijk aan om ook in het buitenland te genieten van de natuur om ons heen!

1. Ontspannen in Ueno Park in Tokio, Japan

Het mooiste park van Tokio is wat mij betreft het Ueno Park, een groene oase in het hart van de stad. In dit uitgestrekte stadspark vind je enkele vooraanstaande musea die het culturele erfgoed van Japan bewaren. Daarnaast zijn er een dierentuin, theater en een handjevol mysterieuze tempels die worden geflankeerd door torenhoge pagodes te vinden.

Als in de lente de kersenbomen in bloei staan is het park op zijn mooist, maar ook buiten het bloesemseizoen kun je er heerlijk wandelen, zonnen én ontzettend lekker eten. Ter hoogte van de Toshogu Shrine staan elke middag eetstalletjes waar je typisch Japanse gerechten kan bestellen, waaronder okonomiyaki, takoyaki en yakitori. Neem plaats tussen de locals aan een van de tafeltjes of zoek elders in het park een rustig plekje voor een echte Japanse picknick.

Adres: 〒110-0007 Tokyo, Taito, Uenokoen, 5 - 2 0

Tekst & Foto: Stéphanie Versteeg - expeditieaardbol.nl


2. Dierenvrienden maken in Jardin des Plantes in Nantes, Frankrijk

Toen ik ' dierenvrienden maken' schreef, dacht je misschien dat het Jardin des Plantes in Nantes een dierentuin of kinderboerderij rijk is, of dat je er kunt paardrijden. Maar niets van dat alles! Jardin des Plantes heeft namelijk enkel groene vrienden: struiken en bomen in de vorm van bijzondere dieren gesnoeid. Je kunt er bijna niet omheen. Het enorme slapende kuiken, de zoete hond en de stoute potplant-vogels. Ze snurken, blaffen en grinniken en zijn een verzinsel van kinderboekenschrijver Claude Ponti. Een stedentrip naar Nantes zonder een ontmoeting met deze wezens is beslist niet compleet.

Het park ligt vlakbij het station van Nantes en je kunt er rustig een paar uur wandelen langs de weelderige bloemperken, bomen en waterpartijen. Tussendoor kun je even wat drinken bij één van de kioskjes of op het terras van de L’Orangerie. Kinderen kunnen zelfs even afkoelen in een zwembadje.

Adres: Rue Stanislas Baudry, 44000 Nantes

Tekst en Foto: Esther de Beer - mooistestedentrips.nl


3. Aan de hectiek ontsnappen in KLCC Park in Kuala Lumpur, Maleisië

Hoewel de wereldberoemde Petronas Towers in Kuala Lumpur al een aantal jaren niet meer de hoogste ter wereld zijn, blijven ze toch hét symbool van de stad. De perfecte plek om deze torens te bewonderen is het naastgelegen KLCC Park, dat ook wel het hart van Kuala Lumpur City Centre wordt genoemd. Dit park is de uitgelezen plek om aan de hectiek van Kuala Lumpur te ontsnappen. Wie overdag in Kuala Lumpur is kan in het KLCC winkelcentrum heerlijke etenswaren inkopen voor een picknick in het park.

Ook voor gezinnen met kinderen is KLCC Park een ideale plek om bij te komen. Het park beschikt over verschillende speeltoestellen en een kinderzwembad voor een verfrissende duik. In het park wordt iedere avond drie keer een fonteinshow gegeven, de 'KLCC Lake Symphony Fountain Show',. Hier kun je gratis bij zijn. Kortom, het KLCC Park is de plek om aan de hectiek van de stad te ontsnappen.

Adres: Jalan Ampang, Kuala Lumpur City Centre, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Tekst en Foto: Kirsten Schonewille - travelaar.nl


4. Relaxen als een local in Turia-park in Valencia, Spanje

Het groene hart van Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, heet Jardín del Turia. Dit park kronkelt om de noordelijke kant van het centrum en strekt zich uit over ongeveer 9 kilometer. Het park begint bij de dierentuin van de stad, Bioparc, en eindigt bij het moderne gebouwencomplex Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het is een plek waar locals graag komen in het weekend om met de familie te picknicken. Doordeweeks krioelt het er van de sportieve Valencianen en toeristen die het park graag per fiets ontdekken. Maar... het had zomaar anders kunnen zijn.

De Turia is eeuwenlang een woeste rivier geweest met diverse overstromingen. In 1957 was dit zó heftig dat er vele doden vielen. Er werd besloten de rivier om te leiden. Het plan was om van het drooggelegde deel een snelweg te maken, maar gelukkig kwamen de Valencianen in opstand en werd besloten er een park van te maken. En daar kun jij nu heerlijk van genieten!

Adres: Av. de Manuel de Falla, 46018 València

Tekst en Foto: Joëlle Reket - sprankelendspanje.nl


5. Actief bezig zijn in het Ruhrgebied, Duitsland

Wil je eens een verrassend park bezoeken? Reis dan af naar onze oosterburen. In het Ruhrgebied vind je namelijk een tweetal oude industrieterreinen die je nu als park kunt bezoeken.

Het Landschaftspark is een voormalig hoogoventerrein en de fabriek hier produceerde tot de jaren '80 op hoogtijdagen wel 1000 ton ijzererts per dag. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan; je hoort de machines bijna nog tekeer gaan. De voormalige gasopslag doet dienst als duikbassin en de bunkermuren van de ertsopslag vormen een uitdagend klimparcours. In de avonduren gaat de verlichting aan en is het complex spookachtig verlicht.

Verderop in Essen ligt het Unesco Werelderfgoedgebied Zeche Zollverein. Dit complex deed aan steenkoolwinning en lag in de productie van ijzererts dus een stukje eerder in het proces. Het absolute hoogtepunt hier is de Kokerij: een fotogenieke wasstraat met roestkleuren en spiegelingen. Wandel op het hoogtepad en bezoek de musea die op het complex gevestigd zijn.

Adres: Landschaftspark Duisburg-Nord: Emscherstraße 71, 47137 Duisburg / Zeche Zollverein: 45141 Essen

Tekst en Foto: Sanne Bakker – ensannereist.nlBewaar op Pinterest:

5x bijzondere parken rond de wereld die je niet wilt missen || Expedia.nl Insider Tips