Terug naar resultaten

5x fijn op reis met het hele gezin

Jij bent toch zeker ook dol op vakantie vieren? Vooral in een land waar veel leuks te doen is. In deze gids kunnen papa en mama reisinspiratie opdoen voor de leukste reizen met kinderen. Wat gaat het worden? Leeuwen kijken of Viking spelen? Of gewoon lekker spelen op het strand?

1. Rollen van de Duinen

Wat is er nou fijner dan lekker heel de dag zandtaarten bakken op het strand en spetteren in de zee? En dat terwijl papa en mama vanaf hun strandbedje toekijken.

Gran Canaria is de perfecte bestemming voor een zonvakantie met de kleintjes. Het zonnetje schijnt op dit Spaanse eiland het hele jaar door, met een aangename temperatuur van rond de 25 graden.

Playa del Inglés in het zuiden heeft een fijn strand met een gezellige boulevard waar je ijsjes en patatjes kunt eten. En in Maspalomas, dat er vlak naast ligt, kun je van de duinen naar beneden rollen bij Las Dunas de Maspalomas.

Genoeg van het strand? Ga roofvogels kijken en apen voeren in het dierenpark Palmitos Park (1), of roetsj van de vetste glijbanen af in het waterpretpark Aqualand Maspalomas (2). Of zouden papa en mama met je in het reuzenrad durven bij Holiday World (3)?

Foto: Pixabay


2. Van Lego tot echte Vikingen

Denen zijn dol op kinderen en daarom is Denemarken ook zo’n leuk land om naartoe te gaan. Heb je er altijd al van gedroomd om in een levensgroot Legohuis rond te lopen? Dat kan in Legoland (4). Zelfs papa en mama vinden het leuk dat alles in Legoland van Legoblokjes is gemaakt.

Ben je al wat groter, dan is Djurs Sommerland (5) ook een heel cool pretpark. Er is een supersnelle achtbaan en je kunt er voor een dag piraat zijn. Of neem je liever een kijkje in het leven van stoere Vikingen, bij Bork Viking Harbour (6)?

Natuurlijk moet er ook gezwommen worden, anders is een vakantie niet compleet! Denemarken heeft veel stranden en vooral bij Limfjord, aan de Oostzeekust op Jutland, kun je lekker zwemmen en spelen.

Foto: Pixabay

 


3. Aapjes kijken in Thailand

Zijn papa en mama dol op verre bestemmingen? Dan is Thailand een aanrader, want dat land is makkelijk te bereizen met kinderen. Alleen al in de hoofdstad Bangkok kun je veel avonturen beleven. Wat dacht je van een ritje in een tuk tuk, of een bezoek aan een tempel waar monniken in oranje gewaden rondlopen?

Het allerleukst is misschien wel Kidzania (7), waar je als een echte piloot een vliegtuig mag besturen, of oefenen als brandweerman!

Maar natuurlijk ga je ook naar Thailand om te zwemmen is het helderblauwe water en gekleurde visjes te bekijken door je duikbril. Koh Samui is een heel fijn eiland voor kinderen. Bij stranden als Bo Phut en Mae Nam is het water niet te diep en kun je heerlijk spelen.

Het eiland Koh Lanta is wat verder weg, maar omdat daar twee Europese basisscholen zijn, is het een echt familie-eiland. Wil je aapjes kijken, dan is Railay perfect. Pas wel op, het zijn echte brutale apen!

Foto: Pixabay


4. Jodelen in Oostenrijk

Blijf je graag wat dichter bij huis, dan is het een leuk idee om te gaan jodelen in Oostenrijk. Vroeger gebruikten mensen die rare geluiden om elkaar te roepen in de bergen. Probeer het maar eens, hoe lang hoor je de echo?

Papa en mama vinden het vast ook heerlijk om te wandelen in de bergen. Een leuke wandeling voor kinderen is de Wohlfühlweg in Westendorf. Terwijl papa en mama genieten van de mooie natuur, speel jij onderweg in de mini-speeltuintjes.

Of ga je liever naar een echte speeltuin? En dan niet een kinderachtige, maar een speelparadijs als Familienland (8). Vind je het leuker om avonturen te beleven, dan is Hexenwasser (9) de perfecte plek. Fikkie stoken, in een appelhuis wonen, taarten bakken en op bezoek bij een heks… niets is te gek in Hexenwasser.

Misschien willen papa en mama ook wel een kijkje nemen in een romantische stad als Wenen of Salzburg. Kun jij lekker een Wiener Schnitzel eten. Bij restaurant Sternbrau (10) bijvoorbeeld, waar ze ook een speelkamer hebben.

Foto: Pixabay


5. Wilde dieren in Zuid-Afrika

Wil je een leeuw of een olifant in het echt zien? Dan moet je net als Kuifje op safari! Dat kan in Zuid-Afrika. Daar zijn veel wildparken, maar het Kruger National Park (11) is wel de beroemdste. Papa en mama mogen dan zelf in een auto door het park rijden, en jij hoeft alleen maar wilde dieren te spotten!

Wist je trouwens dat in Zuid-Afrika ook pinguïns leven? Je kunt ze bekijken bij Boulders Beach (12). Super schattig, maar wat kunnen ze stinken!

Zuid-Afrika is wel ver weg, maar je kunt er gewoon Nederlands praten. Dat is wel handig, dan kun je bijvoorbeeld het bordje 'pas op voor de haaien' lezen bij Two Oceans Aquarium (13) in Kaapstad. Gelukkig zitten ze achter glas! Natuurlijk kun je mooie visjes ook in het echt bekijken, als je gaat snorkelen in de zee. Camps Bay is het gezelligste en mooiste strand. Duikbril op en gaan!

Foto: Pixabay


Eten en drinken

In verre landen is het vaak erg warm. Daarom moet je veel drinken en ijsjes eten. In andere landen smaakt het eten vaak ook een beetje raar. Maar ze hebben er ook heel lekkere dingen, zoals plakrijst met mango in Thailand, en melktaart in Zuid Afrika. 

 

Tips voor papa en mama

Op reis gaan naar een ver land is natuurlijk erg spannend! Veel dingen zijn anders dan in Nederland en daar moet je even aan wennen. Hier een paar tips voor papa en mama, zodat alles goed gaat.

- Vertel de kinderen van tevoren veel over het land waar jullie naartoe gaan. Zoek plaatjes op internet en laat ze actief meedenken over activiteiten in het land.

- Bereid kinderen goed voor op vliegen. Leer ze hoe ze hun oren moeten 'klaren'.

- Altijd de handen wassen vóór het eten en na toiletbezoek. En neem een flesje handenalcohol mee.

- Vertel kinderen dat niet alle honden in verre landen lief zijn. Voorkom hondenbeten.

- Schijnt de zon? Blijven smeren! 

 

Overnachten

Op Gran Canaria en in Denemarken, Thailand, Oostenrijk en Zuid-Afrika kun je heerlijk slapen in mooie hotels. 

 

Top 3 hallo zeggen

1. In het Spaans. Ola!

2. In het Deens. Goddag!

3. In het Oostenrijks. Grüß Gott!

 

Contacten

1. Palmitos Park: Barranco de Los Palmitos s/n, 35109, Maspalomas, Gran Canaria, Spanje, +34 928797070

2. Aqualand Maspalomas: Ctra. Palmitos Park, Km 3, 35100, Maspalomas, Gran Canaria, Spanje, +34 928140525

3. Holiday World: Avda. 35100, Maspalomas 35100, Gran Canaria, Spanje, +34 928730498

4. Legoland: Nordmarksvej 9, Billund 7190, Denemarken, +45 75331333

5. Djurs Sommerland: Strandgade 93, Kopenhagen 1401, Denemarken, +45 32963297

6. Viking Harbour: Bork Vikingevej 7, Hemmet 6893, Denemarken, +45 97362343

7. Kidzania: 991, Rama Road, 5th Floor, Siam Paragon Department Store, Bangkok 10330, Thailand, +66 26831888

8. Familienland: Muehlau 29, St. Jakob in Haus 6392, Oostenrijk, +43 535488333

9. Hexenwasser: Stampfanger 21, Soll 6306, Oostenrijk, +43 53335260

10. Sternbrau: Griesgasse 23, Salzburg 5020, Oostenrijk, +43 662842140

11. Kruger National Park: Nelspruit 1350, Zuid-Afrika, +27 12426 5000

12. Boulder Beach: 1 Kleintuin Rd, Simons Town, 7995, Zuid-Afrika

13. Two Oceans Aquarium: Alfred Basin, Dock Road, V & A Waterfront, Kaapstad, Zuid-Afrika, +27 214183823