Terug naar resultaten

5x stad plus strand: de leukste 2-in-1 vakanties van Europa

Het is een lastige keuze: een mooie stedentrip maken en genieten van kunst en cultuur, of in je zwembroek luieren op het strand. Gelukkig hoeft het een het ander niet uit te sluiten! En je hoeft er ook niet ver voor te reizen: een hoop verrassende Europese steden liggen aan de kust. Dat betekent dat je de ene dag kunt winkelen en architectuur bekijken, en de volgende dag je handdoekje kunt spreiden op het strand. En wat dacht je van een wijntje aan de boulevard, terwijl je kijkt hoe de zon in de zee zakt? Wij selecteerden de 5 leukste 2-in-1 bestemmingen voor je.

1. Valencia

Valencia is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en ontzettend veel aandacht voor kunst en cultuur. De stad kent een mild klimaat en een reeks prachtige stranden en boulevards. Dwaal door de straten, proef de lokale tapas, drink een wijntje op een terras en ontdek de ongerepte natuur in de omgeving.

Foto: Daisy Scholte

Meer weten


2. Barcelona

Deze Spaanse stad is misschien wel de bekendste als het gaat om de combinatie van stad en strand. De broeierige Spaanse sfeer en de verkoelende bries van de zee maken Barcelona tot een heerlijke bestemming. Geniet van de zon op het strand, zoek een fijn restaurantje op en dans tot het ochtendgloren in de bars en clubs.

Foto: OK Apartment, CC BY 2.0

Meer weten


3. Lissabon

In de grootste stad van Portugal kun je eindeloos genieten van de reuring van de stad en de ontspanning van het water. Ontdek de verschillende wijken van Lissabon, die allemaal een eigen karakter hebben. Geniet van een zonsondergang op het strand, proef de populaire sardientjes en trek een dag uit om de mooie omgeving te verkennen.

Foto: Getty Images

Meer weten


4. Nice

Deze charmante stad van de 'rich and famous' is ook voor toeristen een geweldige plek. Vergaap je aan de imposante boten in de haven en geniet van een vers visje op het terras. Of wandel de stad in op zoek naar de leukste souvenirs voor het thuisfront. In Nice kun je je eindeloos vermaken.

Foto: Getty Images

Meer weten


5. Faro

Faro is een stad in de Algarve met een echt Portugese 'feel'. De middeleeuwse architectuur, prachtige haven, stranden en natuurparken om de hoek, maken Faro tot een plek die je niet mag missen. Ook als je houdt van uitgaan, zit je hier goed: in Faro wonen een hoop studenten, die ervoor zorgen dat het stadje nooit slaapt.

Foto: Shutterstock

Meer weten