Terug naar resultaten

7x de meest bizarre gerechten van de wereld

Daisy Scholte

Als reisjournalist en filmmaker reist Daisy de hele wereld over, op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere ontmoetingen. 

Wereldreizigers en globetrotters zijn niet bang voor een beetje avontuur. Ze dompelen zich graag onder in de lokale cultuur, doen vrolijk mee met bijzondere gebruiken en leren de bewoners te begroeten in hun eigen taal. Wie een land echt wil leren kennen proeft ook van de plaatselijke keuken, zelfs als die een beetje ongebruikelijk is. Dit zijn de zeven meest bizarre gerechten van de wereld. Durf jij het aan? Check onze reistips voor de culinaire waaghals.

1. Kippenpoten met nagels in China

 Denk twee keer na voor je kippenpoten bestelt in China. Het kan wel eens zo zijn dat je de voeten, inclusief nagels, geserveerd krijgt. In China zijn ze er gek op. Gedroogd, gefrituurd, gebakken of gewokt; met kippenpoten kun je alle kanten op. De zoetzure kippenvoeten met sojasaus uit Szechuan zijn het populairst en bestel je gewoon met een biertje in het café.

Foto: Daisy Scholte


2. Bloedworst bij het ontbijt in Engeland

 Bloedworst: je houdt ervan of niet. Voor dit gerecht bestaat geen middenweg. De Engelsen tillen het fenomeen bloedworst naar een hoger niveau en eten het gebakken bloed het liefst op een lege maag bij het ontbijt. Voor de culinaire waaghals geen probleem, maar wie nog niet zo ver is kan nog wel eens voor een verassing komen te staan als ze in Engeland een 'full English breakfast' bestellen.

Foto: Smabs Sputzer, CC BY 2.0

 


3. Lachende schapenkop in Zuid-Afrika

 In de provincie Kwazulu-Natal in Zuid-Afrika hebben ze een gerecht waar in elk geval de locals heel erg blij van worden. Wie een 'smiley' bestelt krijgt een gekookte schapenkop, inclusief oogballen, tong en hersenen. Door het koken trekken de lippen naar achteren en lijkt het net alsof het schaap lacht. De belangrijkste persoon aan tafel mag de oogballen eten.

Foto: Lisa Cyr, CC BY 2.0


4. Stinkende tofu in Taiwan

Hoe meer het stinkt, hoe beter. Dat is de regel van de Taiwanese delicatesse stinkende tofu. De lekkerste stinkende tofu heeft maanden liggen weken in een pekel van vis-, vlees- en groenteresten. Sommigen beschrijven de geur van rottende tofu als brandend afval in combinatie met menselijk zweet. Niet echt aantrekkelijk. Toch staan de mensen ervoor in de rij. Vooral in Taipei vind je tientallen stinkende tofu restaurants.

Foto: george ruiz, CC BY 2.0


5. Gevulde maag in Schotland

Als je weet wat er allemaal inzit durf je het vast niet meer te eten. Toch zweren de Schotten bij hun nationale gerecht Haggis. Het is een schapenmaag gevuld met hart-, long-, lever- en niergehakt. Op 25 januari vieren de Schotten Burns Night, ter ere van hun vaderlandse dichter Robert Burns. In Schotland eet iedereen die avond Haggis. Jij ook?

Foto: fry_theonly, CC BY-SA 2.0


6. Gefrituurde larven in Peru

Gefrituurde larven ter grootte van een walnoot. De meeste mensen moeten er niet aan denken, maar in Peru zijn ze er dol op. De lokale bewoners zijn niet gek: de ronde made zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen. Je moet wel even weten hoe je de larf eet: eerst de zwarte kop afbijten en dan pas het lijfje opeten. Voor wie het aandurft: de larven zijn op de meeste lokale markten te koop.

Foto: bobistraveling, CC BY 2.0


7. Rotte kaas in Italië

In Italië weten ze wel wat lekker eten is. Maar als je een stuk Casu Marzu kaas krijgt voorgeschoteld ga je toch echt twijfelen aan hun kookkunsten. Casu Marzu betekent 'rotte kaas' en wordt net zo lang gerijpt tot larven zich er een weg door eten. De Italianen grappen dat je je ogen moet bedekken als je de kaas eet, omdat de larven letterlijk de lucht in springen.

Foto: Vincent Valvona, CC BY 2.0Bewaar op Pinterest:

7x de meest bizarre gerechten van de wereld || Expedia Insider Tips