Terug naar resultaten

De populairste stedentrips van 2015

Ben je van plan om een stedentrip te maken en ben je nog niet helemaal zeker waar de reis naartoe gaat? Neem een kijkje in de topbestemmingen van Expedia-klanten afgelopen jaar. Houd je van een rauwe stad met een spannende underground scene? Dan is Berlijn een goeie optie. Of ben je meer van een romantische bestemming zoals Venetië? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je inspireren!

1. Rome

De geschiedenis aan je voeten: in Rome lijkt het echt alsof je per ongeluk in een tijdmachine in plaats van in het vliegtuig bent gestapt. Op ontdekkingstocht door de stad is een magische belevenis: bekijk de overblijfselen uit de Oudheid, eet echte pizza en trek een dag uit om rond te struinen door het adembenemende Vaticaanmuseum.

Foto: Maurice, CC BY 2.0


2. New York

New York bruist! Je krijgt er het gevoel dat alles mogelijk is en de wereld aan je voeten ligt. Breng een bezoek aan iconische gebouwen zoals het Empire State building, vergaap je aan alle lichtjes op Times Square, maak een lange wandeling door Central Park en geniet van een hotdog bij het wagentje op de hoek.

Foto: Scott Cresswell, CC BY 2.0


3. Madrid

Een bezoek aan de hoofdstad van Spanje staat op de to-do lijst van veel citytrip lovers. En niet voor niks: de fijne sfeer, schattige pleintjes, heerlijke restaurants en verrassende wijken maken je stedentrip naar Madrid ongetwijfeld tot een succes.

Foto: Shutterstock


4. Praag

De puntige torens, imposante pleinen en grote bruggen: Praag ademt geschiedenis en wordt tot de mooiste steden van Europa gerekend. Het centrum staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De 'gouden stad' ligt aan de rivier de Moldau, waar je heerlijk kunt genieten van je uitzicht over de stad met een wijntje erbij.

Foto: Shutterstock


5. Las Vegas

Een wandeling over de beroemde Strip van Las Vegas voelt alsof je in een film terecht bent gekomen. Beproef je geluk in een van de vele casino's, eet in een Amerikaanse 'diner' of ga naar een show vol glitter en glamour. Even bijkomen van al die indrukken? Maak een dagtrip naar de adembenemende natuur in Nevada.

Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0


6. Londen

Londen is een Europese stad die je absoluut niet mag overslaan! De stad kent een rijke historie, maar staat ook bekend om de constante vernieuwing: achterstandsbuurten worden in een mum van tijd omgetoverd tot trendy wijken. Tel daarbij de multiculturele smeltkroes van culturen op, en je hebt een stad waar je wekenlang kunt rondstruinen, shoppen en lekker eten.

Foto: DAVID HOLT, CC BY-SA 2.0


7. Berlijn

Een stad met een beroemde en beruchte geschiedenis, waarvan de sporen nog altijd duidelijk zichtbaar zijn: dat is Berlijn. Maar de stad is ook modern, vooruitstrevend en alternatief. Creatieve geesten komen hier perfect tot hun recht en zorgen ervoor dat jij kunt genieten van eindeloos veel kunst, cultuur en muziek.

Foto: Rae Allen, CC BY 2.0


8. Venetië

We kennen allemaal de foto's van de lieflijke grachtjes met de prachtige gondels: Venetië heeft een reputatie hoog te houden als romantische stad op het water. Vergaap je aan de prachtige architectuur op het Piazza San Marco of bezoek het eiland Murano en verdiep je in de kunst van het glasblazen. 

Foto: Pedro Szekely, CC BY-SA 2.0


9. Stockholm

Nog zo'n stad waar water een centrale rol speelt: Stockholm. Geen gondels dit keer, maar wel boottochten langs de snoezige eilandjes met houten 'Pippi-Langkoushuisjes'. Ontdek het strakke Scandinavische design in de moderne winkels, wandel door de straten en over de verschillende eilanden waaruit Stockholm bestaat, bezoek een mooi museum en geniet van Zweedse lekkernijen.

Foto: Shutterstock


10. Barcelona

Barcelona ademt een sympathieke, mediterrane sfeer en biedt je de mogelijkheid om strand en stad met elkaar te combineren. Proef traditionele tapas op een verborgen pleintje, luister naar straatmuzikanten, wandel over de Ramblas en speel een potje domino met de locals.