Terug naar resultaten

De populairste strandvakanties van 2015

Heb je het een beetje gehad met de Nederlandse winter? Zit je 's avonds achter je laptop, op zoek naar de fijnste strandvakantie? Velen gingen je voor. Ben je benieuwd naar de keuze die Nederlandse Expedia-klanten in 2015 maakten? Hieronder zetten we de populairste strandbestemmingen voor je op een rijtje. Fijn om te weten: een lange vliegreis is vaak helemaal niet nodig voor een beetje zon op je bol en zand tussen je tenen!

1. Curaçao

Een geweldig, tropisch oord waar je in je eigen taal een biertje kunt bestellen? Dat is Curaçao! Het eiland in de Caribische zee is kleurrijk en levendig, net als haar bevolking. Eet een versgevangen visje met uitzicht op zee, ga snorkelen of trek de ruige natuur in.

Foto: Daisy Scholte


2. Ibiza

Met een tussenstop in Barcelona of Madrid, sta je binnen een uurtje of 5 op het Spaanse eiland Ibiza. Het oord van de hippies, bohemien winkeltjes, gezonde sapjes en ruige rotsen. Ibiza is een heerlijke plek voor gezinnen, maar ook voor echte party animals.

Foto: Steven Straiton, CC BY 2.0


3. Dubai

Steeds vaker wordt Dubai gezien als een volwaardige vakantiebestemming, in plaats van 'gewoon' een tussenstop op weg naar een ver oord. En terecht! In Dubai kun je heerlijk ontspannen op witte stranden, geweldig winkelen en je vergapen aan ultramoderne architectuur en de eindeloos grote woestijn.

Foto: Shutterstock


4. Málaga

Kleurrijk Málaga ligt in de Spaanse regio Andalusië, aan de heerlijke Spaanse zee. Als culturele hotspot aan de Costa del Sol kun je er niet alleen aan het strand liggen, maar ook musea bezoeken, geweldig eten, rondstruinen en lekker winkelen.

Foto: Shutterstock


5. Mallorca

Mallorca ligt op ongeveer 6 uurtjes vliegen van Nederland. Het eiland is een geliefde bestemming onder de Nederlanders, vanwege het kristalheldere water, de prachtige stranden en de rijke culturele geschiedenis.

Foto: Shutterstock


6. Bali

Je bent even onderweg, maar dan heb je ook wat! Bali is met recht een droombestemming. Het Indonesische eiland barst van de cultuur en traditie, van wuivende palmbomen en indrukwekkende duikspots. Tel daar de heerlijke Aziatische keuken en de spannende jungle bij op, en je hebt een vakantie om nooit meer te vergeten.

Foto: Getty Images


7. Malta

Malta heeft een rijk verleden, dat nog overal op het prachtige eiland is terug te vinden. Middeleeuwse dorpjes sieren het glooiende platteland, en hoofdstad Valletta is uitgeroepen tot culturele hoofdstad 2018. Het eiland is omgeven door prachtig, azuurblauw water en herbergt goed verstopte baaien, waar je de hele dag kunt relaxen.

Foto: Robert Pittman, CC BY-ND 2.0


8. Alicante

Op nog geen 3 uur vliegen van Nederland, kun je genieten van de provincie Alicante en haar gelijknamige hoofdstad. Alicante is vaak het startpunt van een vakantie aan de beroemde Costa Blanca. Geniet van het zwoele weer op een van de vele terrasjes, bezoek het kasteel en vooral: spreid je handdoekje op een van de heerlijke zandstranden.

Foto: Getty Images


9. Tenerife

Dit ruige, vulkanische eiland maakt deel uit van de Canarische Eilanden. Tenerife herbergt een prachtige, veelzijdige natuur en een hoop activiteiten boven en onder water. Het is dus de perfecte bestemming voor actieve reizigers. Het eiland telt een aantal beroemde klim- en wandelroutes. Een andere populaire bezigheid onder toeristen is het spotten van dolfijnen en walvissen.

Foto: Nacho Pintos, CC BY 2.0


10. Gran Canaria

Een ander populair Canarisch eiland in de lijst, is Gran Canaria. Het heeft een ander karakter dan Tenerife, en staat vooral bekend om haar indrukwekkende duinen, prachtige stranden, valleien, bergen en ravijnen. Het eiland biedt voor ieder wat wils.

Foto: blinking idiot, CC BY-ND 2.0