Terug naar resultaten

De wereld in blauw

Weg met grijs! We brengen kleur in je leven met onze kleurrijke fotoseries van de wereld, deze keer in de kleur blauw. Strakblauwe luchten, helderblauw water... Blauw is prachtig!

1. Santorini, Griekenland

Wie kent dit beeld niet, van de blauwwitte huizen op het Griekse eiland Santorini? Vanaf de hoge rotsen heb je een prachtig uitzicht over de blauwe zee.


2. Doktersvis, Great Barrier Reef, Australië

Veel mensen zullen deze doktersvis herkennen als Dory uit de films Finding Nemo en Finding Dory. De diepblauwe vis voelt zich het meest thuis bij koraalriffen, zoals het Great Barrier Reef in Australië.


3. Moraine Lake, Canada

Nee, de kleur van het water op deze foto is niet bewerkt! Het water van gletsjermeer Moraine Lake heeft deze turquoise kleur echt, door de mineralen in het water dat vanuit de omliggende bergen naar beneden stroomt. 


4. Het huis van Frida Kalho, Mexico

Het 'Casa Azul' (blauwe huis) is het voormalige huis van de Mexicaanse kunstschilder Frida Kahlo, in Mexico-Stad. In dit huis is nu Museum Frida Kahlo gevestigd, waar je het werk van Frida Kahlo kunt bekijken.

Frida Kahlo's Blue House door Bogdan Migulski onder licentie CC BY 2.0


5. Blauwe Grot, Italië

In de Blauwe Grot op het Italiaanse eiland Capri heeft het water een sprookjesachtig blauwe kleur. Het zonlicht dat reflecteert in de grot, zorgt voor de helderblauwe kleur van het water.


6. Corsica, Frankrijk

Het prachtige eiland Corsica is omgeven door het water van de Middellandse Zee in alle kleuren blauw. Turquoise gekleurd zeewater vind je onder meer bij de baai van Santa Giulia en de baai van La Rondinara.


7. Chefchaouen, Marokko

In de smalle straatjes en steegjes van de medina van het Marokkaanse stadje Chefchaouen, met de beroemde blauw geverfde huizen, blijf je foto’s nemen!

Foto: Steffan Jensen via Visualhunt / CC BY-SA


8. Malediven

De paradijselijke eilandengroep de Malediven is omgeven door een azuurblauwe zee. Het is de perfecte plek om te duiken of snorkelen en de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.


9. Het meer van Annecy, Frankrijk

Bij het Franse meer van Annecy is van alles te doen: ga bijvoorbeeld paragliden, windsurfen, zwemmen of maak een boottochtje over het helderblauwe water. Maar luieren op een van de stranden rondom het meer kan natuurlijk ook!


10. Lanzarote, Canarische Eilanden, Spanje

De zee rondom de Canarische Eilanden is soms donkerblauw en soms turquoise van kleur. De kleur van het water contrasteert mooi met de ruige kust van het vulkanische eiland Lanzarote.