Terug naar resultaten

De wereld in geel

Hou je van geel? Op veel plekken in de wereld heeft de kleur geel een hoofdrol, zoals in de Provence, Lissabon en Italië. En wat te denken van Guadeloupe? Eén ding is zeker: de kleur geel maakt de wereld een stuk vrolijker!

1. Zonnebloemen in de Provence

De Provence in Zuid-Frankrijk in de zomer: je ruikt de lavendel en je ziet overal velden vol gele zonnebloemen. Bijvoorbeeld in de buurt van Aix-en-Provence. Bezoek deze oude stad zeker als je in de buurt bent. Wandel over de straat Cours Mirabeau met oude herenhuizen en fonteinen, en bekijk de kathedraal. 


2. De Gouden Tempel van Amritsar, India

In de Indiase deelstaat Punjab blinkt deze goudgele tempel tegen je op. De Gouden Tempel heet sinds 2005 officieel Harmandir Sahib. De tempel ligt aan het kleine Sarovarmeer.


3. De taxi's van New York

Dankzij de taxi's in New York zie je ook in deze wereldstad veel geel. Pak zelf een taxi naar Central Park, ontdek Soho, bekijk het uitzicht vanaf het Empire State Building en ga als het donker is naar het kleurrijk verlichte Times Square. 


4. Het Loi Krathong-Festival in Thailand

Tijdens het lichtjesfeest Loi Krathong worden overal in Thailand - meestal bij het water - lampionnen en kaarsjes aangestoken. De gele lichtjes van de lampionnen worden weerspiegeld in het water. Een sprookjesachtig gezicht!


5. Leeuwen in Zuid-Afrika

In het zuiden van Afrika vind je een heel andere tint geel: die van de droge Afrikaanse savanne en de wilde leeuwen die er leven. Je kunt deze roofdieren spotten in onder meer het Kruger Park en Nationaal park Pilanesberg in Zuid-Afrika. 


6. Zonsondergang in Guadeloupe

Op het Caraïbische eiland Guadeloupe waan je je in het paradijs, met prachtige witte stranden, palmbomen en een turquoise gekleurde zee. Voor de kleur geel moet je wachten tot de zon ondergaat. Zorg dat je je camera bij je hebt!


7. Citroenen langs de Amalfikust, Italië

De Italiaanse Amalfikust is beroemd vanwege de prachtige natuur en mooie stadjes als Positano, Amalfi en Sorrento. Wist je dat je hier ook veel citroenboomgaarden tegenkomt? De citroenen worden onder meer gebruikt voor de beroemde limoncello-likeur. La vita è bella!


8. De piramides in Egypte

Ook in Egypte is de kleur geel overal aanwezig. Het is de kleur van het woestijnzand, maar ook van de Sfinx en de piramides van Gizeh. Meer geelkleurige historische bezienswaardigheden zie je in de Vallei der Koningen bij Luxor. 


9. De kaasmarkt in Alkmaar

Ook in ons eigen land is veel geel te vinden, bijvoorbeeld op de Kaasmarkt in Alkmaar. Van april t/m eind september kun je deze populaire toeristische attractie met de traditionele kaasdragers elke vrijdagochtend zien op het Waagplein. 


10. De trams van Lissabon

In de Portugese hoofdstad Lissabon zie je overal kleur om je heen. Bij de kleur geel denk je in deze stad direct aan tram 28. Deze tram rijdt door bekende wijken als Baixa, Graça en Alfama, en langs bezienswaardigheden zoals het Castelo de São Jorge en de kathedraal van Lissabon. Zorg dat je bij het raam zit!