Terug naar resultaten

De wereld in rood

Weg met grijs! We brengen kleur in je leven met deze mooie fotoserie van de wereld in de kleur... rood.

1. Londen, Engeland

Londen is de stad van de rode telefooncellen en rode dubbeldekkers. Maar deze wereldstad heeft meer te bieden dan dat. Ontdek de vele bezienswaardigheden, musea en gezellige pubs van Londen. 


2. Fushimi Inari-Taisha, Kyoto, Japan

Wandel onder de duizenden rode torii (poorten) bij de schrijn Fushimi Inari-taisha in Kyoto. Het is een van de meest gefotografeerde plekken in Japan. 


3. De smaken van Spanje

Van albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus en serranoham tot gazpacho en sangria, in de Spaanse keuken is een speciale rol weggelegd voor de kleur rood. 


4. De rode loper in Cannes

Elk jaar lopen de grootste internationale filmsterren over de rode loper van het Filmfestival van Cannes in Frankrijk. 

Red carpet  door Chris Brown onder licentie CC BY-SA 2.0


5. De Golden Gate Bridge in San Francisco

De Golden Gate Bridge in San Francisco is een van de beroemdste bruggen ter wereld, met een opvallende kleur die het midden houdt tussen rood en oranje.


6. Het strand van Kaihalulu op Hawaï

In Hawaï kun je heerlijk ontspannen met zon, zee en.... een rood strand! De kleur van het strand van Kaihalulu op het eiland Maui is uniek.


7. De Nederlandse tulpenvelden

Waar een klein land groot in is: tulpenvelden in alle kleuren van de regenboog, waaronder... rood!


8. Monument Valley in de Verenigde Staten

Het is een van de meest gefotografeerde landschappen van de Verenigde Staten: het maanlandschap van Monument Valley, met de bijzondere roodgekleurde zandsteenformaties.


9. De wijnroutes in Italië

Italië is een perfecte bestemming voor wie van lekker eten en rode wijn houdt. Proef de wijnen van Sicilië, Toscane, Lombardije en Piemonte. 


10. Het Rode Plein in Moskou

Het beroemde Rode Plein is het hart van de Russische hoofdstad Moskou. Aan het plein - dat zelf niet rood is - staat het roodgekleurde Nationaal Historisch Museum.