Terug naar resultaten

Top 5 populairste strandbestemmingen 2017

Even helemaal tot rust komen en genieten van de zon, dat is wat we het liefst willen als we in de zomer op vakantie gaan. En wat past daar beter bij dan een relaxte strandvakantie? Volgens Expedia’s Flip Flop-rapport zijn dit de vijf populairste strandbestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. 

1. Spanje

Spanje is veruit de populairste strandbestemming dit jaar. Van de stranden aan de Costa's tot de stranden op de Spaanse eilanden zoals Ibiza, Mallorca, Gran Canaria en Tenerife: Nederlanders komen er al jaren graag. 


2. Frankrijk

Frankrijk heeft een mooi binnenland, maar ook prachtige stranden. Echte zonaanbidders gaan het liefst naar de stranden van de Côte d’Azur, aan de Middellandse Zee. De stranden in Normandië en Bretagne zijn ideaal voor gezinnen. Voor surfliefhebbers is de Franse westkust de place-to-be, bijvoorbeeld Biarritz. 

 Foto: Plage de Saleccia, Corsica - door Pierre Bona, CC BY-SA 3.0


3. Griekenland

Met een lange kustlijn en talloze eilanden heeft Griekenland aan stranden geen gebrek. Over waar je het allermooiste strand kunt vinden zijn de meningen verdeeld: ligt het op Kreta, Lefkas of Kefalonia? Of is het toch het wereldberoemde Navagio Beach op Zakynthos (zie foto)?


4. Italië

Hoewel Italië misschien niet direct bekend staat om de stranden, zijn er hele mooie te vinden. Langs de lange kustlijn van Italië vind je mooie witte zandstranden en kleine, verborgen strandjes omgeven door steile kliffen en rotspartijen. Ook op de eilanden Sicilië en Sardinië liggen prachtige stranden. 


5. Portugal

Het is bekend dat de Algarve aan de Portugese zuidkust over prachtige stranden beschikt, omgeven door steile kliffen. Maar ook aan de westkust van Portugal liggen mooie stranden, bijvoorbeeld bij de badplaatsen Cascais en Estoril aan de Costa de Lisboa.

Foto: Algarve, via Shutterstock