Top activiteiten in Italië

Lekker eten, fantastische wijn, indrukwekkende bouwwerken en altijd mooi weer. Italië is het hele jaar door de perfecte vakantiebestemming voor zonaanbidders, cultuurliefhebbers, gezinnen, foodies en stedentrippers. 


Italië: voor smulpapen, cultuurliefhebbers en gezinnen 

Rome heeft een rijke historie en is de thuisstad van het Katholicisme. Het Colosseum, sierlijke fonteinen en het Vaticaan zijn maar een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in de Italiaanse hoofdstad. 

Florence is dé renaissancestad van Italië. Wandel over de Ponte Vecchio, bewonder Michelangelo's beeldhouwwerken en bezoek de adembenemende Duomo. In Venetië maak je een romantische gondeltocht door de beroemde kanalen. In designstad Milaan vind je werkelijk alle grote modemerken. In de volkswijkjes van de havenstad Napels ontdek je het èchte Italië en voor de beroemde scheve toren ga je natuurlijk naar Pisa.

's Zomers zijn het Gardameer en het Comomeer in trek bij gezinnen. Actievelingen wandelen langs de lieflijke dorpjes van de Cinque Terre. Of kies voor de prachtige streek Toscane, waar je de beste wijnen drinkt en schilderachtige landschappen doorkruist. Het middeleeuwse Siena is een geliefde stad onder smulpapen en lekkerbekken. 

Op het eiland Sicilië bezoek je bruisende steden zoals Palermo en Catania. Avonturiers wagen zich aan de beklimming van de actieve vulkaan Etna. Volgens de Italianen heeft het eiland Sardinië de mooiste stranden van Europa.