Terug naar resultaten

5x sprookjesachtige kerstmarkten in Italië

Aniek Rooderkerken

Aniek reist de wereld rond op zoek naar nieuwe culturen, avonturen en bestemmingen. Ze werd verliefd op Italië, maar schrijft ook reisverslagen over andere bestemmingen wereldwijd.

Rondstruinen door sfeervol versierde straten, snuffelen bij houten kraampjes vol kerstversiering, je verwonderen bij prachtige handgemaakte kerststallen en genieten van zoetigheden en warme wijn. Weinig kerstmarkten zijn zo sfeervol als de mercatini di natale in Italië, waar je in de romantische steden helemaal in kerstsfeer komt. De kerstmarkten vind je in praktisch alle steden en dorpen, maar er zijn een aantal extra bijzondere exemplaren.

1

Napels: het hele jaar door kerst

In de Via San Gregorio Armeno in Napels worden het hele jaar door de mooiste kerststalfiguren vervaardigd, wat de bijnaam ‘straat van de kerststallen’ opleverde. In de decembermaand pakt Napels nog eens extra uit. Ambachtslieden verkopen hun mooiste kerststallen en handgemaakte beeldjes voor in de presepio, de kerststal. Niet alleen Jezus, Maria of de herders zijn vertegenwoordigd; je koopt er ook een Berlusconi figuur voor onder de kerstboom.

Via San Gregorio Armeno, Napels

Fotoraffaella, CC BY-SA 2.0

 

Meer weten


2

Florence: een van de oudste kerstmarkten van Italië

Op het Piazza Santa Croce in Florence ontvouwt zich ieder jaar een van de oudste kerstmarkten van Italië, die al meer dan 500 jaar wordt gehouden. In de casette in legno (houten huisjes) op het plein koop je kerstfiguren, proef je delicatessen of luister je naar vrolijke kerstconcerten. Een bezoek aan deze traditionele kerstmarkt is ideaal te combineren met een middag kerstcadeaus shoppen in de luxueuze winkelstraten van Florence.

Piazza Santa Croce, Florence

Foto: Alice Barigelli, CC BY 2.0

Meer weten3

Merano: glasblazers en gepofte kastanjes

De kerstmarkten van Zuid-Tirol zijn wereldberoemd en vooral de stad Merano staat bekend om zijn authentieke kerstmarkt. Langs de rivier de Passirio tonen glasblazers en andere ambachtslieden hun kunnen en in de gezellige kleine blokhutten vind je delicate, handgemaakte decoraties voor in de kerstboom. Je ruikt overal gepofte kastanjes en lokale lekkernijen. De sprookjesachtige ambiance die de koren creëren met hun kerstliederen, vind je bijna nergens.

Passeggiata Lungo Passirio, Merano

Foto: Kurverwaltung Meran, CC BY-SA 2.0

Meer weten


4

Bolzano: een witte kerst en een ‘groene’ kerstmarkt

Met de indrukwekkende Dolomieten op de achtergrond struin je over het besneeuwde Piazza Walter in Bolzano, op zoek naar ambachtelijke kerstcadeautjes en traditionele gerechten. De sfeervolle kerstmarkt is een ‘Groen Evenement’, met vooral lokale, biologische en seizoensgebonden producten. In kleine houten huisjes ontdek je de heerlijke Zelten, typisch Zuid-Tirools kerstbrood dat je geproefd moet hebben! Muzikanten spelen traditionele muziek en sprookjesvertellers delen er hun prachtige verhalen.

Piazza Walther, Bolzano

Foto: Pedriali, CC BY 2.0

Meer weten


5

Venetië: een kerst vol romantiek

Nergens vind je meer romantiek dan in Venetië. Helemáál wanneer je in december door de schemerachtige straten struint, kerstliederen om je heen hoort en de bekende gondels door de kanalen ziet varen. Geliefd bij inwoners van Venetië zelf, is Natale in Laguna, op Piazza Santo Stefano, waar je luistert naar heerlijke muziek. In deze stad koop je de mooiste cadeaus voor onder de kerstboom: handgemaakte Venetiaanse maskers en geblazen glas uit Murano.

Piazza Santo Stefano, Venetië

Foto: Juliette Gibert, CC BY 2.0

Meer wetenHuur een vakantiehuis in Italië met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x Italiaanse kerstmarkten || Expedia Insider Tips