Top activiteiten in Bologna

De wereldberoemde cultuur- en kunststad Bologna kan ook bogen op een indrukwekkend historisch erfgoed en een gastronomie die de goedkeuring kan wegdragen van zelfs de meest verfijnde kenners. 


Bologna, de kennisstad

De stad Bologna wordt gezien als de wieg van de oudste universiteit van de westerse wereld. De in 1088 gestichte universiteit is nog steeds actief. Studenten maken zelfs een kwart van de bevolking van Bologna uit! De stad is daardoor jong en levendig en heeft absoluut een dynamische sfeer.

Bologna heeft na Venetië de grootste middeleeuwse historische binnenstad van Europa. Bedenk tijdens je wandeling door de beroemde arcades dat die zich uitstrekken over meer dan dertig kilometer. De arcades van de beroemde heilige San Luca bestaan in totaal uit meer dan 600 bogen... Bezoek je Bologna met je gezin? Lees dan onze tips voor Bologna met kinderen

Liefhebbers van de Italiaanse keuken weten het al: in Bologna zag de legendarische bolognesesaus het licht. Een verblijf in Bologna zonder dat je je vork in een bord pasta met deze heerlijke vleessaus zet, is ondenkbaar!