Top activiteiten in Napels

In het hart van Campania combineert Napels een indrukwekkend historisch erfgoed met een authentieke charme. Zet voor een Italiaanse stedentrip je koffers eens neer in deze schitterende baai aan de voet van de Vesuvius.


Napels, de hoofdstad van Zuid-Italië

Het sterke karakter van Napels is voor een groot deel te danken aan de zeer rijke geschiedenis. Dat verleden is af te lezen aan de gevels van de stad en in de Napolitaanse musea. Dwaal door het doolhof van straatjes van de Spaccanapoli en bezoek daarna het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, waar je de collecties van Griekse en Romeinse oudheden kunt bewonderen.

Napels is ook een stad van mode en design. Om je daarvan te overtuigen, hoef je alleen maar te gaan shoppen in de Galleria Umberto I en in de Via Toledo. Als je wat hogerop wilt, ga dan naar het Castel Nuovo, een middeleeuws bouwwerk van waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de baai. Je kunt zelfs Capri zien!

Op het culinaire vlak is Napels de wieg van de traditionele pizza. Maar de regio produceert ook de zeer smakelijke mozzarella di bufala, buffelmozzarella. Terwijl je wacht tot het etenstijd is, bestel je een Napolitaanse espresso die je rustig op een terrasje opdrinkt.

Ga Napels zelfs ontdekken! Alvast proeven van de sfeer? Bekijk dan deze video met prachtige beelden van Napels