Terug naar resultaten

Napels in één minuut - Kleurrijke magie

Napels, in het Napolitaans: Napule. De naam alleen al klinkt als een verzameling van mijlpalen, gebouwen, pleinen, pizzeria's, oplichters, havens en mensen. De stad werd in 470 v. Chr. door de Grieken gesticht en ligt in de Golf van Napels, vlak bij de nog altijd actieve vulkaan Vesuvius. Verschillende heersers hebben hun sporen nagelaten in de veelzijdige architectuur van de stad. De talloze kunstwerken en historische monumenten horen hier net zo goed thuis als de bewering dat hier de pizza is bedacht. Uit de vele bars waait de geur van espresso je tegemoet en overal hoor je mensen praten, roepen en discussiëren. Napels heeft voor alle zintuigen iets in petto. 

Deze video is geproduceerd door Framfilm

De mooiste plekjes uit de video beschrijven we hieronder. Herken jij ze?

Haven (0:01)

De drukke haven van Napels wordt door verschillende pieren en kades in meerdere delen opgedeeld. De haven vormt in Zuid-Italië een belangrijke toegangspoort tot de zee en is met de vele cafés en ijssalons een mooie weerspiegeling van het levendige karakter van de stad.

Castel Sant'Elmo (0:12)

Castel Sant'Elmo is een kasteel uit de veertiende eeuw dat samen met het klooster San Martino op de heuvel Vomero ligt, boven Napels. In het kasteel zijn culturele en wetenschappelijke instituten gevestigd en het klooster biedt plaats aan het Nationaal Museum San Martino. 

Piazza del Plebiscito (0:26)

Nog niet eens zo heel lang geleden werd dit plein tussen het koninklijk paleis en de Basilica di San Francesco als parkeerterrein gebruikt. Tegenwoordig is het plein in volle glorie hersteld als een van de belangrijkste pleinen in de stad. Zorg dat je Napels niet verlaat zonder een bezoek te hebben gebracht aan dit plein en de omliggende bezienswaardigheden. 

Naples-view.jpg

Basilica di San Francesco di Paola (0:59)

Aan de westkant van het Piazza del Plebiscito staat tegenover het koninklijk paleis de Basilica San Francesco di Paola. Het bouwwerk is geïnspireerd op het Pantheon in Rome en het belangrijkste altaar van deze kerk is versierd met edelstenen als lazuursteen. 

Cappella Sansevero (1:14)

De smalle barokke kerk Cappella Sansevero ligt in het hart van de oude stad Napels en werd in 1590 gebouwd als begraafplaats voor de familie Di Sangro. In de achttiende eeuw werd het bouwwerk gerestaureerd in opdracht van prins Sansevero. De kerk staat vooral bekend om de prachtige marmeren beelden. 

Historisch centrum (1:26)

Deze plek vormt het kloppende hart van Napels. Het historische centrum van Napels is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is een smeltkroes van mijlpalen en culturen die voortkronkelt door straatjes, steegjes, pleinen, gebouwen en zelfs door ondergrondse grotten. 

Ben jij al betoverd door het schitterende Napels? We hebben geweldige reisdeals voor Napels voor je!