Terug naar resultaten

5x de beste adresjes om ijs te eten in Florence

Aniek Rooderkerken

Aniek reist de wereld rond op zoek naar nieuwe culturen, avonturen en bestemmingen. Ze werd verliefd op Italië, maar schrijft ook reisverslagen over andere bestemmingen wereldwijd.

De echte Italiaanse gelato zou in de 16e eeuw in Florence uitgevonden zijn. Waar kan je dus beter ijs eten dan in deze Toscaanse stad? Je wilt natuurlijk wel weten waar de beste gelato te vinden is. Daarom zetten we de 5 beste adressen om ijs te eten in Florence op een rij!

1

Genieten van Nutella-ijs

Tussen het Palazzo Vecchio en Piazza Santa Croce ligt een van de oudere ijssalons van Florence: Gelateria dei Neri. Vooral liefhebbers van chocolade-ijs komen hier aan hun trekken: probeer vooral de smaak moretti of het machtige maar smakelijke Nutella-ijs. Ook een aanrader is de smaak ricotta e fichi: ricottakaas met vijgen. Of wat dacht je van granita, waterijs in smaken als citroen, sinaasappel of aardbei?

Gelateria dei Neri, Via Dei Neri 9/10R, 50122, Florence, Italië

Foto: Pixabay


2

IJs met uitzicht over de Arno

Gelateria la Carraia ligt in Oltrarno, aan de voet van de gelijknamige Ponte alla Carraia. De ijssalon is de wandeling vanaf het centrum meer dan waard. Je hebt er een ruime keuze aan fruitige smaken (de echte sorbetto). Naast deze klassiekers heeft Gelateria la Carraia ook bijzondere smaken als Torta della Nonna, die is geïnspireerd op de taart van grootmoeder. En wat is er beter dan het eten van een ijsje met uitzicht op rivier de Arno?

Gelateria la Carraia, Piazza Sauro Nazario 25/R – Ponte alla Carraia, Florence, Italië

Foto: Pixabay3

Vivoli; favoriet van de Florentijnen

Verstopt in een klein straatje tussen de Basilica di Santa Croce en het Bargello-museum ligt volgens veel Florentijnen de beste ijssalon van de stad: Vivoli. Als sinds 1930 wordt hier ijs gemaakt en nog steeds staat er op warme dagen een lange rij voor de etalage van Vivoli. Het is een van de wat duurdere ijssalons, maar je krijgt dan ook wel één van de lekkerste ijsjes van de stad in je handen gedrukt!

Vivoli, Via dell’Isola delle Stinche, 7r, 50122, Florence, Italië

Foto: McPig on VisualHunt.com / CC BY


4

IJs van seizoensfruit: Carapina

Bij ijssalon Carapina maken ze de lekkerste smaken ijs van verse, natuurlijke producten. Carapina ligt wat verder uit het centrum van Florence. Elke dag wordt het ijs gemaakt volgens authentiek recept met vers fruit van het seizoen. Hierom is het aantal smaken beperkt en is het altijd een verrassing uit welke smaken je kan kiezen.

Carapina, Piazza G. Oberdan 2r, Florence, Italië

Foto: Dan Nevill on Visual Hunt / CC BY-ND


5

Aan de andere kant van de Arno

Net als Gelateria la Carraia ligt Cantina del Gelato in de wijk Oltrarno, aan de andere kant van de Arno. Hier proef je huisgemaakt ijs met interessante smaken, zoals geitenkaas met walnoten of heerlijk tropisch fruit. Wil je liever niet de Arno oversteken, dan is er een tweede vestiging geopend vlak achter de Sant Ambrogio-markt.

Cantina del Gelato, Via de' Bardi, 31, 50125, Florence, Italië

Foto: Sami Keinänen on Visualhunt.com /CC BY-SAZoek naar hotels in Florence met Expedia

Bewaar op Pinterest: