Terug naar resultaten

Florence in één minuut: een reis naar het verleden

Tussen de heuvels van de Chianti en de Apennijnen ligt Florence, een fascinerende stad met typisch Toscaanse charme en een indrukwekkend aantal musea, paleizen en historische monumenten. In de hele stad vind je sporen van middeleeuwse rijkdom en zie je de invloeden van de renaissance. Florence staat bekend als de bakermat van de Italiaanse renaissance en is zeker uniek vanwege het landschap, de architectuur en de inwoners.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder komen een paar van de 'toppers' van de stad voorbij. Kun je ze allemaal herkennen?

 Basilica di Santa Maria del Fiore (0:29)

Piazza Duomo en de gebouwen die bij de kathedraal van Florence horen, worden beschouwd als een van de grootste kunstcollecties die zich vlakbij elkaar bevinden. De doopkapel, klokkentoren, het interieur en de koepel van de kathedraal, maar ook het museum, bevatten enkele van de beroemdste meesterwerken op het gebied van kunst en architectuur. Deze zijn van de hand van vooraanstaande kunstenaars als Ghiberti, Brunelleschi, Donatello, Giotto en Michelangelo. 

♦ Uffizi (0:50)

De bovenste verdieping van dit gebouwencomplex huisvest een van de beroemdste kunstmusea ter wereld. In 45 zalen worden meer dan 1000 werken tentoongesteld, waaronder talloze meesterwerken van Florentijnse schilderkunst en werken van wereldberoemde kunstenaars als Rafaël en Caravaggio. 

♦ Ponte Vecchio (1:01)

De beroemdste bezienswaardigheid in Florence is waarschijnlijk de Ponte Vecchio, een brug met elegante bogen en winkels erboven. Net als in het verleden worden de winkels gedreven door juweliers en goudsmeden. De brug werd in het verleden voornamelijk gebruikt als verbinding tussen het Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti aan de andere kant van de rivier de Arno, zodat leden van de familie De' Medici van het ene naar het andere gebouw konden gaan zonder dat ze mensen uit het gewone volk zouden tegenkomen. 

Florence_view.jpg

♦ Basilica di San Lorenzo (1:09)

De familie De' Medici gaf de opdracht voor het bouwen van hun kerk aan de bekendste kunstenaars: Brunelleschi werd belast met de bouw van de kerk en Michelangelo met de bouw van de kapel. Beide kunstenaars stierven voordat de bouwwerken werden voltooid. De ontwerpen van Brunelleschi werden echter later gerealiseerd, terwijl het werk van Michelangelo onvoltooid bleef.  

♦ Palazzo Vecchio (1:25)

Geschiedenis, kunst en macht: dit paleis in het centrum van Florence, met overdadig versierde vertrekken, was de plek van deze drie zaken. De stad wordt bestuurd vanuit dit gebouw, net als in vroeger jaren.

Piazza della Signoria (1:29)

Dit plein belichaamt het voormalige en huidige centrum van de macht. Tegenwoordig is dit plein het centrum van het sociale leven in de stad. Een replica van de beroemde David van Michelangelo staat op het plein, tegenover Palazzo Vecchio. 

Heb je al zin gekregen om deze historische stad in Toscane te bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor Florence voor je in de aanbieding!