Top activiteiten aan het Gardameer

Familieplezier en geschiedenis aan het Gardameer 


Het Gardameer is een van de populairste vakantiebestemmingen in Italië. En dat is niet voor niets! Prachtige stranden, historische plaatsjes en een ruim aanbod aan familie-activiteiten maken het de ideale bestemming voor het hele gezin. Maar ook voor sportievelingen is er veel te doen. 

Het noorden van het Gardameer wordt omgeven door hoge bergen. De toppen van de Monte Baldo zijn de bekendste, met als hoogste punt de 2218 meter hoge Pozette. De top is bereikbaar met een kabelbaan vanuit Malcesine. Het dorp ligt ingeklemd tussen het Gardameer en de Monte Baldo en is een walhalla voor de sportieve vakantieganger. Surfen, mountainbiken, zeilen en paragliden; het kan allemaal. 

Rondom het meer vind je prachtige dorpjes, elk met een eigen karakter. Aan de zuidoever van het Gardameer ligt het schiereiland Sirmione, dat tot de mooiste dorpjes van het Gardameer behoort. In Salò, aan de westoever, kun je uren flaneren over de lange boulevard en in de knusse winkelstraatjes. In Bardolino aan de oostkant van het meer geniet je van heerlijke, lokale wijnen. Het levendige vestingstadje Peschiera del Garda is een van de populairste plaatsen aan het Gardameer. 

Maar ook de historische stad Verona mag je niet missen, al is het maar vanwege het Romeinse amfitheater of het balkonnetje uit Shakespeare’s beroemde Romeo en Julia

Ga je naar het Gardameer met kinderen? Naast heerlijk zwemmen in het Italiaanse meer zijn er ook tientallen waterparken. Gardaland is het grootste pretpark van Italië en biedt garantie voor een hele dag familieplezier.