Terug naar resultaten

Winkelen met Kerstmis in Milaan

Voor feestdagen die in het teken staan van winkelen en de magie van Kerst, moet je in Milaan zijn. Heb je besloten een stedentrip naar Milaan te maken tijdens de kerstvakantie? Deze Lombardijse stad zit vol trendy adresjes, ideaal voor shopping addicts. Tussen het winkelen door loop je onder de betoverende kerstverlichting door in de straten van Milaan. Pronto? (Klaar?)

 

Tips voor kerstshoppen in Milaan

Mamma mia! Als je in Milaan aankomt, begrijp je al snel waarom de stad de bijnaam Italiaanse modehoofdstad heeft gekregen. Overal zie je schitterende etalages en de verkopers van de boetiekjes doen hun best zoveel mogelijk klanten aan te trekken.

 

Galleria Vittorio Emanuele II

Het is een goed idee om eerst een actieplan op te stellen voordat je je overgeeft aan alle verleidingen. Begin bij de galleria Vittorio Emanuele II. Dit voorbeeld van neoklassieke architectuur komt uit de 19e eeuw en staat in de buurt van de Duomo. De galerij is gebouwd in de vorm van een kruis en is gedecoreerd met de tekens van de dierenriem. Ook heeft het gebouw een gedetailleerd glazen dak. Al met al is het een echte modetempel. De galerij bevat onder andere winkels van Prada, Borsalino, Armani, Gucci en Louis-Vuitton. De luxe winkelgalerij wordt speciaal voor de kerstdagen prachtig verlicht. Er staat zelfs grote kerstboom op de plek waar de twee gangen van het gebouw elkaar kruisen.

 

Armani

Maak een kleine omweg om het gebouw van Armani aan de Via Manzoni te bekijken. Dit ligt vlakbij de galerij en is een heuse mode- en designtempel. In het winkelcentrum Armani vind je zowel mode- en designartikelen als decoratie, een boekwinkel en kleding voor dames, heren en kinderen. Ook zitten er in hetzelfde gebouw een hotel en een restaurant.

Milan_ChristmasShopping_vittorioEmanuele_Flickr.jpg
Galleria Vittorio Emanuele II. Foto door Angelo Di Blasio onder licentie CC BY 2.0

Warenhuis La Rinascente

Nu is het tijd om naar La Rinascente te gaan om de feestelijkheden voort te zetten. Dit indrukwekkende gebouw met uitzicht op de grote markt van Milaan is rijkelijk gedecoreerd tijdens de adventsweken. Bewonder de verlichte gevel voordat je dit warenhuis van 7 verdiepingen induikt. Kleding van bekende merken, lederwaren, modeaccessoires, lingerie, ze hebben er echt alles.

Trek een paar uur uit om het hele warenhuis te kunnen bekijken. Om je pinpas even wat rust te gunnen, kun je genieten van een koffie met iets lekkers in het restaurant op het dak van de winkel. Hier heb je ook een adembenemend uitzicht over de stad Milaan.

 

Corso Buenos Aires

In de buurt van het centrum van Milaan ligt de Corso Buenos Aires. Dit is een andere plek waar liefhebbers van mode en winkelen niet omheen kunnen. De gigantische straat is meer dan 1,5 kilometer lang en staat bekend als het gebied met de grootste winkeldichtheid ter wereld. Bereid je voor op een dag vol intensief winkelen om je kerstinkopen te doen. Ga op zoek naar leuke koopjes bij de verschillende nationale en internationale merken in deze winkelstraat.

Milan_ChristmasShopping_store_Flickr.jpg
Shop 'till you drop in kerstig Milaan. Foto door mi chiel onder licentie CC BY-SA 2.0

Winkelen met een kerstthema in Milaan

Eclissa

De 1500 m2 grote winkel Eclissa aan de ripa di Porta Ticinese wordt elk jaar omgebouwd tot Christmas village. Ze hebben er kerstdecoraties, lichtslingers, ijsberen op ware grootte, Kerstmannen en nog veel meer. Als je er binnenloopt, bevind je je meteen in een magische wereld.

 

Sprookjesachtig park

In de Giardini Pubblici Indro Montanelli aan de Bastioni di Porta Venezia, in het centrum van Milaan, wordt elk jaar een kerstdorp gebouwd. Dit Wonderdorp is een paradijs voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich hier zeker vermaken.

 

Ijsbaan

Ga naar de openluchtijsbaan die wordt omringd door lichtslingers, decoraties en activiteiten in het thema van de Kerstman en de heks Befana. Hier krijg je de geheugenkaart van je camera wel vol. Na een paar pirouettes op het ijs kun je lekker ontspannen met een glaasje heerlijk gekruide glühwein.

 

Elfenmarkt

In de kleine chalets op de Elfenmarkt in het dorp worden ambachtelijke en culinaire producten verkocht. Hier kun je heerlijke gerechten en kleine accessoires uitkiezen. Zo breng je de magie van Kerstmis in Milaan mee naar huis als je na je vakantie in Italië weer thuiskomt.

De stier van de Galleria Vittorio Emanuele II

Tijdens je shopdag in de galleria Vittorio Emanuele II moet je ook even de tijd nemen voor een oude Milanese traditie. Bekijk de mozaïeken van de dierenriem en ga op zoek naar de stier. Heb je hem gevonden? Volgens de legende komt je grootste wens uit als je erin slaagt een heel rondje te draaien op je hak. Maar let op, om je droom uit te laten komen, moet je je voet wel op de goede plek zetten. Zet je hak op zijn testikels. Ja, echt. Dit is een originele manier om de goede voornemens die je hebt genomen, waar te maken. 

Milaan volgens Vittorio De Sica

Kerstmis is ook het feest van wonderen en magische verhalen. In Miracolo a Milano (Wonder in Milaan) vertelt de beroemde regisseur Vittorio de Sica over Toto, een weesjongetje dat is gevonden in een kool in iemands tuin. Toto krijgt veel teleurstellingen te verwerken, maar wordt later geholpen door een goede fee. Het is een emotionele film met een lach en een traan. Je kunt hem met je gezin of met vrienden kijken tijdens je kerstvakantie in Milaan.

Milaan in het kort

Beste tijd om te gaan

Rond de kerst, zodat je cadeaus kunt kopen voor de hele familie en de magische sfeer in de Milanese straten kunt meemaken.

Vervoer

Vliegtuig: een vlucht naar Milaan is met een beetje geluk kort en voordelig!

Openbaar vervoer: de tram, bus en metro blijven de makkelijkste manier om tussen de verschillende wijken en winkels van Milaan te reizen. Denk eraan om een MilanoCard te kopen. Met deze kaart kun je met korting gebruik maken van al het openbaar vervoer in de stad.

Slapen

Milaan biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een heerlijke nacht slaap. Maar als shopper wil je natuurlijk vlakbij alle winkels en winkelcentra zitten. Met onze selectie speciaal voor shoppers, ben je in de buurt van de winkels en de mooie kerstverlichting.

 

Eten & drinken

Da Vic – Ristorante Guerrini: via Gaetano Previati, 21, Milaan

Italiaanse keuken, menu’s van € 27 tot € 79*

Nerino Dieci Trattoria: via Nerino 10, Milaan

Italiaanse keuken, menu’s vanaf € 12,50*

L’Immagine Ristorante Bistrot: via Varesina 61, Milaan

Italiaanse keuken, menu’s van € 15 tot € 36*

L’officina del Pane: via Ernesto Breda 44, Milaan

Mediterrane keuken, pizza’s en pasta’s, menu’s vanaf € 10*

*Prijzen kunnen afwijken.