Top activiteiten in Rome


Rome, de eeuwige stad

De hoofdstad van Italië en van het Italiaanse ijs, van de cinema en het Romeinse rijk, van de katholieke kerk en de terrassen… Rome is het allemaal. Deze prachtige stad heeft alles wat je je maar kunt wensen voor een onvergetelijke stedentrip.

Van de Romeinse tempels tot het Vaticaan, langs prachtige palazzo’s en over intieme pleintjes, als je van kunst en architectuur houdt, raak je in Rome niet uitgekeken. Hier zie je de topstukken van de klassieke schilder- en beeldhouwkunst, maar ook werken van jonge kunstenaars. Samen vertellen de vele musea van Rome de geschiedenis van de 'eeuwige stad'.

Natuurlijk kun je in Rome ook een weekend lang culinair genieten. Er zijn allerlei gezellige restaurantjes en schaduwrijke terrassen waar je de heerlijkste hapjes proeft. Dwaal door de schilderachtige straatjes en ontdek hippe wijken, gezellige markten, prachtige herenhuizen, verborgen tuinen, bijzondere winkels en koele fonteinen.

En Rome is natuurlijk ook de stad van de gladiatoren en van de decadente feesten… Met andere woorden: leef je helemaal uit in één van de hippe sportclubs of in het zinderende nachtleven. 

Alvast proeven van de sfeer in Rome? Bekijk onze video 'Rome in 1 minuut'!