Top activiteiten in Sardinië

Sardinië is een wonder van schoonheid omringd door een smaragdgroene zee. Vanaf het vliegveld van Olbia of Cagliari ga je per boot op weg naar een onvergetelijke reis... Je bestemming: de wilde natuur!


Sardinië: ode aan de Middellandse Zee

Natuurlijk is er het Sardinië van kust, stranden en zon. Van Cagliari tot Porto Fino, van Chia tot Alghero en van de eilanden van La Maddalena tot aan die van Sant’Antioco: langs de kustwegen kom je bij stranden langs goed verborgen kleine inhammen.

Wat verder weg van de kust kun je op het op één na grootste eiland van de Middellandse Zee kennismaken met het ruige karakter van het binnenland van Sardinië. Daar zie je onder andere schaapskuddes met herders, eeuwenoude olijfbomen, diep uitgesleten rivierbeddingen en bergmassieven die een ideaal gebied voor wandeltochten zijn.

Op Sardinië is het erfgoed alom aanwezig. Nuraghedorpen, megalitische graven, bergdorpen, middeleeuwse plaatsjes en archeologische sites met een UNESCO-status: genoeg te zien dus, tijdens je vakantie. En om het helemaal af te maken, kun je altijd wel ergens proeven van de regionale producten

Op Sardinië worden al je zintuigen verwend! Alvast proeven van de sfeer? Bekijk dan onze reisvideo over Sardinië

Op naar de zon en de turquoise zee!