Terug naar resultaten

5x afgelegen stranden in Sardinië

Sofie Couwenbergh

Sofie neemt je mee op haar reizen in België en daarbuiten. Haar interesse in het dagelijks leven op een bestemming, levert verrassende tips op.

Sardinië staat bekend om de mooie zandstranden, maar dat betekent ook dat iedereen ervan wil genieten. Daarom hieronder een lijstje met prachtige stranden waarvoor je net iets meer moeite moet doen, en waar je geen ligstoelen of strandbars zult vinden.

1

Afdalen naar Spiaggia San Giovanni di Sinis

San Giovanni ligt aan de westkust van Sardinië, op zo'n half uurtje rijden van de stad Oristano. Hoewel je je auto of scooter gewoon bovenaan de weg kunt parkeren, kun je het strand alleen bereiken door een pad af te dalen. Dit geeft je een prachtig zicht op de zee, nog voor je je tenen in het water kunt steken. Wees wel voorzichtig, want het water hier heeft een sterke onderstroom.

Spiaggia San Giovanni di Sinis

Foto: Sambaphi on Visualhunt / CC BY-SA


2

Met de boot naar de stranden van de Golfo di Orosei

Cala Goritze en Cala Sisine zijn slechts enkele van de prachtige kleine zandstranden langs de oostkust van Sardinië die je enkel met een bootje kan bereiken. Voor het huren van een motorbootje heb je in Sardinië geen vaarbewijs nodig, maar het is niet bepaald een budgetbeleving. Met het bootje vaar je tot vlakbij de kust. Het laatste stuk moet je meestal zwemmen.

Golfo di Orosei

Foto: Marco Molino [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons3

Hike naar Cala Luna

Cala Luna is nog zo'n strandje aan de oostkust waar je niet met de auto kunt komen, maar je kunt er wel heen hiken. Laat je auto achter bij Cala Fuili en trek vandaar zo'n 7 km langs de rotsen tot je naar het strand kunt afdalen. Te warm om te wandelen? Dan kan je dit strand ook bereiken met de bootshuttle vanuit Cala Gonone. Neem zeker ook een kijkje in de grot!

Spiaggia di Cala Luna

Foto: Roberto Mura [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons


4

Snorkelen bij Spiaggia di Cala Coticcio

Het Spiaggia di Cala Coticcio ligt in een natuurgebied en ook hier moet je te voet naar het strand. De weg loopt langs rotsen en is niet aan te raden voor wie niet goed ter been is. Ervaren wandelaars bereiken het strand in een half uur, anderen doen er maximaal een uur over. Cala Coticcio zelf is erg klein, maar hier kom je niet puur om te zonnebaden. Wel om te snorkelen in het helderblauwe water.

Spiaggia di Cala Coticcio

Foto: Pixabay


5

Spiaggia di Talmone

Spiaggia di Talmone is eigenlijk een verzameling van drie kleine strandjes in het noordoosten van Sardinië. Met de auto parkeer je op 20 minuten wandelen van het strand, maar die wandeling gaat wel tussen de struiken door en over rotsblokken. Erg moeilijk is het niet, maar wel moeilijk genoeg om de grote massa's hier weg te houden. Het is de ideale plek om tot rust te komen en tussendoor wat te snorkelen.

Spiaggia di Talmone

Foto: PixabayZoek naar vakanties naar Sardinië met Expedia

Bewaar op Pinterest: