Top activiteiten in Sicilië

Waar denk je als eerste aan bij Sicilië? Als jouw antwoord “de maffia” is, ben je zeker niet de enige. Maar het Italiaanse eiland heeft meer te bieden dan gangsterverhalen. Sicilië is romantisch, smaakvol, zonnig en barst van de culturele bezienswaardigheden en idyllische dorpjes. 


Romantisch en smaakvol Sicilië

Ga met je geliefde naar dit zonnige eiland in de Middellandse Zee voor een romantische vakantie. Flaneer door de barokke straten van de historische stad Palermo, hoofdstad van het eiland. Na een heerlijk diner in een van de knusse restaurantjes, sluit je de avond af met een concert in het indrukwekkende operagebouw Teatro Massimo Vittorio Emanuele. 

Liefhebbers van de Italiaanse keuken genieten nog het meest op Sicilië. Het eiland staat bekend om de uitgebreide street food-cultuur. In de gezellige steegjes van Catania aan de oostkust kun je gefrituurde risotto-balletjes, gegrild vlees, verse vis en als afsluiter een traditioneel broodje ijs uitproberen. Proef ook de beroemde Marsala-wijn! 

Het uitzicht in het oosten van Sicilië wordt gedomineerd door de actieve vulkaan Etna. Wandel naar een hoogte van 3.000 meter voor een blik in de krater. Voor een onvergetelijke ervaring bezoek je de vulkaan met een georganiseerde tour tijdens zonsondergang.