Top activiteiten in Siena

De stad Siena, in de heuvels van de Noord-Italiaanse provincie Toscane, is een paradijs voor liefhebbers van kunst, cultuur én lekker eten. Het middeleeuwse centrum van de stad is prachtig bewaard gebleven, waardoor je er een schat aan bouwwerken en kunstcollecties in de stijl van de beroemde Sienese School kunt bekijken. Onderweg van graftombes naar schilderijen en van musea langs fresco’s verwen je je innerlijke mens met het lekkerste wat Siena te bieden heeft.


Siena: artistiek en gastronomisch genieten

De middeleeuwse binnenstad van Siena is prachtig bewaard gebleven, en een wandeling door de nauwe steegjes is een van de hoogtepunten van een bezoek aan de stad. Talloze oude paleizen, kastelen en andere historische gebouwen herbergen kunstschatten in de typische decoratie-, bouw-, en schilderstijl van de stad: De Sienese School.

Het is niet alleen een fantastische stad voor liefhebbers van kunst en cultuur, maar ook voor smulpapen en lekkerbekken. Je vindt er het beste van de Italiaanse keuken. Begin de dag met een traditioneel Italiaans ontbijt met zoete broodjes (prima colazione) in een van de knusse ontbijttentjes, geniet van een lange lunch (Il pranzo) met pasta, olijven, vis, vlees en salade op het gezellige plein Piazza del Campo, en dineer als een vorst met lokale specialiteiten als haas (lepre), konijn (coniglio) en everzwijn (cinghiale).

De authentieke sfeer, beroemde kunstschatten en gezellige straatjes en pleinen met geweldige restaurants maken van deze zonnige stad een ideale bestemming voor iedere reiziger.