Top activiteiten in Toscane

Het glooiende landschap met haar karakteristieke, slanke bomen en goudgele olijfvelden maken Toscane tot een van de mooiste stukjes van Italië. De streek aan de westkust van het mediterrane land is een paradijs voor kunstliefhebbers en bourgondiërs. Hier is de renaissance geboren en is koken tot een ware kunst verheven. 


In Toscane geniet je van het mooiste stukje Italië

Florence is de hoofdstad van Toscane en het kloppende hart van de renaissancekunst. Hier bewonder je werken van grootheden als Michelangelo, Leonardo da Vinci en Rafaël. De kunstwerken in de oude stad zijn zo mooi dat er verhalen rondgaan over toeristen die flauwvallen door het zien van al die pracht en praal. 

Een geduchte concurrent van Florence is de middeleeuwse stad Siena. Hier vind je een schat aan indrukwekkende kunstcollecties, fresco's en historische gebouwen. In Pisa bezoek je natuurlijk de scheve toren. Neem dan ook even de tijd voor de Romaanse kathedraal. 

Buon appetito! In Toscane draait het leven om lekker eten. Door de vruchtbare grond is de kwaliteit van de producten bijzonder hoog. In een traditionele osteria (eetcafé) eet je de lekkerste verse pasta's, aan de kust word je verleid met de geur van gegrilde vis en natuurlijk barst de regio van de smaakvolle wijnen. 

Toscane ontdek je het beste door per fiets of met de auto te toeren door de groene wijngaarden, langs de pittoreske dorpjes en de waanzinnige kustlijn. Hier telt maar één ding: genieten!