Terug naar resultaten

5x Toscane met kinderen

Nanda Koopman

Nanda Koopman probeert zoveel mogelijk op pad te zijn en avonturen te beleven, in het klein of groot. Haar tips over stedentrips, lekker eten, natuur, pretparken en comfortabele accommodaties deelt ze graag met je.

Toscane is voor mij een van de mooiste plekken ter wereld. Ik was er in september en het had iets magisch. De ochtenddauw tussen de pijnbomen, de geur van de bomen en de olijven die klaar hingen om geoogst te worden. Overal waar je kijkt groeien de meest heerlijke producten. Daarnaast is Toscane een verzameling van pittoreske stadjes en dorpjes.

1

Pisa

Mij was verteld dat Pisa niet zo leuk zou zijn. We gingen er toch heen en werden aangenaam verrast. Mijn eerste reactie was 'die toren staat écht scheef zeg' en de kinderen vonden het ook maar een gek gezicht. Rondom de toren is nog veel meer te zien, zoals een museum en een kathedraal. En er is een fijn grasveld waar kinderen even lekker kunnen rondrennen. Tip voor een restaurant, vlakbij de toren, betaalbaar en waanzinnig lekker: Cantina Vasari, Via dei Mille 3.

Foto: Nanda Koopman


2

Een ijsje halen bij meneer Dondoli

Als je in Italië bent, kun je niet om het ijs heen. Meneer Dondoli in San Gimignano won echt belangrijke ijswedstrijden (je zal zien dat zo’n beetje elke ijsverkoper een prijs heeft gewonnen) en niet voor niets. De rij is soms lang, maar laat je niet ontmoedigen. Het gaat snel en het is het waard. Daarbij is San Gimignano, hoewel toeristisch, een fijn plaatsje om doorheen te dwalen.

Gelateria Dondoli, Piazza della Cisterna 4, San Gimignano

Foto: Nanda Koopman3

Lucca

Altijd in een concurrentiestrijd met Pisa. Lucca is een stad met een autovrij centrum. Dat lijkt relaxt, maar kijk uit voor fietsers. Een toffe manier om deze stad te verkennen is door zelf ook de fiets te pakken. Deze kun je onder andere huren bij het treinstation. Maak een ritje over de brede stadsmuur en trek dan de stad in voor een lunch in de schaduw. In Lucca vind je ook het geboortehuis van componist Puccini.

Foto: Nanda Koopman


4

Zwemmen!

Natuurlijk wil je zwemmen. Je kunt een van de Acqua Villages bezoeken in Follonica of Cecina. Of een dagje strand plannen rondom de stad Livorno. In Livorno heb je ook zeebaden, waar je een dag een strandhuisje kunt huren. Italianen leggen hun handdoekje graag op de rotsen. In Livorno kun je aquarium Sea Life bezoeken, en langs de boulevard staan speeltoestellen en kermisattracties. Ten noorden van de stad vind je verschillende zandstranden.

Foto: Pixabay


5

Volterra

Volterra is een iets minder bekend dorpje. Het ligt op een berg en biedt prachtig uitzicht over de omgeving. Zijn je kinderen wat ouder, dan is er een interessant 'torture museum'. Een must zijn de opgravingen van een Romeins amfitheater en badhuizen. Verder is het fijn om zonder route of plan af te dwalen en je te vergapen aan de prachtige gebouwen. Tip voor de lunch: Don Beta, Via Giacomo Metteotti 39.

Foto: Nanda KoopmanZoek naar goedkope hotels in Toscane met Expedia

Bewaar op Pinterest: