Top activiteiten in Turijn


Noord-Italiaanse pracht en praal in Turijn

Turijn was ooit de hoofdstad van Italië en de geboorteplaats van de Italiaanse vader des vaderlands Victor Emanuel II. De stad heeft nog altijd een statige uitstraling met grote boulevards en imposante pleinen, maar is tegelijkertijd een levendig cultureel en culinair centrum waar het aangenaam vertoeven is.

Turijn is een bijzonder elegante stad met een geheel eigen karakter. Doordat veel van het centrum kort na de renaissance is gebouwd, heeft Turijn zich kunnen ontwikkelen tot officieuze hoofdstad van de barok. De historische en culturele kant van de stad zie je terug in de fraaie oude panden en musea die de stad rijk is.

De inwoners van Turijn staan bekend als minder temperamentvol dan hun landgenoten. Wellicht is dat de reden dat hier de zogenaamde slow food-beweging volop tot bloei is gekomen. Een echte foodie kan deze culinaire trekpleister dan ook niet overslaan. Waar je ook gaat eten in de stad, kwaliteit staat hier altijd hoog in het vaandel. Om nog maar te zwijgen van de overheerlijke chocolade waar de stad om bekend staat.

Hoewel er een koeler klimaat heerst dan in andere Italiaanse steden, is het romantische uitzicht op het in nevelen gehulde centrum met de toppen van de Alpen op de achtergrond een prima excuus om het zelfs in de wintermaanden nog warm te krijgen van Turijn. Of je nu gaat voor kunst en cultuur, een echte lekkerbek bent of een bestemming zoekt voor een romantische stedentrip: Turijn voldoet aan al je verwachtingen.

Lees onze online gids over de 5 hoogtepunten van Turijn die je niet mag missen!