Top activiteiten in Venetië


Venetië, stad van de romantiek

We kennen allemaal de romantische beelden van gondels en paleizen, van maskers en het geheimzinnige licht over de beroemde lagune. Tijd om al die schoonheid zelf te gaan bekijken. Kom naar de Dogenstad, ook wel La Serendissima, en beleef een magisch weekend in Venetië

In Venetië hebben zich beroemde films afgespeeld, van James Bond tot Casanova en Indiana Jones. En vele jaren geleden heeft deze stad beroemde schrijvers, schilders en componisten geïnspireerd, zoals TintorettoVéroneseMonteverdi en Vivaldi.

Laat je meevoeren door de klanken en kleuren van deze stad en ontdek de schitterende monumenten met hun rijke kunstschatten. Alleen al om de vele prachtige gebouwen, nu eensgotisch, dan weer barok en soms byzantijns, is Venetië de mooiste waard. En binnen vind je ook nog eens de mooiste schilderijen en beelden. 

Dit is dé romantische bestemming: al eeuwenlang is Venetië de stad van de passie. Verliefde stelletjes varen in een gondel over het Canal Grande, slenteren over het beroemde eiland Buranomet zijn kleurige huizen, en vinden een aandenken in een van de glasblazerijen op Murano.

Hou je van carnaval? Dat is Venetië jouw bestemming. Hier wordt al sinds de Middeleeuwen elk jaar weer tien dagen lang feest gevierd met schitterende, mysterieuze kostuums en bijzondere evenementen. Het Carnaval van Venetië neemt je mee op reis door een fascinerend universum.

Kom naar Venetië voor een onvergetelijk weekend!