Terug naar resultaten

5x highlights van Venetië

Esther de Beer

Esther is expert op het gebied van stedentrips. Ze interviewt locals over hun favoriete hotspots en deelt de leukste hidden gems in steden die je niet snel in de reisgidsen terugvindt.

Een marmeren stad, vol paleizen, kerken en musea, die uit een lagune verrijst. Venetië is wonderlijk en moet je minstens eens in je leven hebben gezien. Stap in de watertaxi of een gondel, verdwaal in de smalle straatjes, neem een bootje naar een van de kleurrijke eilandjes en ga een ijsje eten. Dit zijn de highlights van Venetië.

1

Drie hoogtepunten op één plein

Als je naar het San Marcoplein wandelt, sla je 3 vliegen in één klap. Je kunt hier namelijk 3 belangrijke bezienswaardigheden van Venetië bekijken. Het plein is sowieso een plaatje en als je er ’s ochtends vroeg bij bent, heb je de ruimte om het eens goed van dichtbij te zien. Daarbij sla je natuurlijk de Basilica di San Marco, het Dogepaleis en de Torre dell’Orologio niet over.

Piazza San Marco, Venetië


2

Voor een prachtig uitzicht

Als je door Venetië wandelt of vaart, snap je al dat dit een bijzondere stad is, maar van bovenaf gezien is het minstens net zo bijzonder. Vanaf de Campanile heb je vanaf 99 meter hoogte een schitterend uitzicht over de stad. De toren werd ooit gebouwd tussen 888 en 912, maar stortte aan het begin van de vorige eeuw in. Inmiddels is hij in volle glorie hersteld en kun je met de lift naar boven.

Piazza San Marco, Venetië

Foto: Pixabay3

Over het Canal Grande

Het leven van Venetië speelt zich af op de 'hoofdweg' van Venetië, het Canal Grande. De langste, en breedste, waterweg van Venetië is altijd bedrijvig. Er varen boten vol koopwaar op, maar ook vuilnis wordt via het Canal Grande per boot opgehaald. Langs het kanaal staan de mooiste palazzi, dus het is de moeite om de Vaporetto (de waterbus), een watertaxi of een gondel te nemen en je in de bedrijvigheid te begeven.

Canal Grande, Venetië

Foto: Pixabay


4

Kleurrijk Burano

Ontsnap aan de drukte van het centrum van Venetië en neem de boot naar een van de noordelijke eilanden van de stad, zoals het kleurrijke Burano. De huisjes zijn er in felle kleuren geschilderd en het wasgoed wappert er vrolijk boven de straten. In de grote straten kom je veel toeristenwinkeltjes tegen, maar in de wat kleinere straten is het nog heerlijk authentiek. Wandel ook even langs het water. Je komt in Burano met waterbuslijn 12.

Burano, Venetië


5

Bezoekje aan het Ghetto

Het Joodse Ghetto in Venetië is een echte must-see. Dit was ’s werelds eerste Joodse getto en vanaf 1516 waren Joden verplicht hier te wonen. Tot de dag van vandaag heeft de buurt een groot aantal Joodse inwoners en dat is goed te zien aan de flinke hoeveelheid synagogen, koosjere restaurants, bakkerijen en musea. Een bijzonder stuk Venetiaans erfgoed.

Cannaregio, Venetië

Foto: PixabayZoek naar goedkope hotels in Venetië met Expedia

Bewaar op Pinterest: