Top activiteiten in Kyoto


Japanse geschiedenis komt tot leven in keizerlijk Kyoto

Kyoto is de vroegere hoofdstad van Japan. Deze bruisende metropool heeft tegenwoordig vooral een hypermoderne uitstraling, maar wie even verder kijkt ontdekt de ware schoonheid van deze eeuwenoude keizerlijke stad.

Zoals je van een grote Japanse stad mag verwachten, kun je hier uitstekend shoppen en een gezellige avond beleven in de volop aanwezige barretjes. Ook op culinair gebied kom je in Kyoto niets tekort. Laat je overweldigen door de geuren en smaken op de centraal gelegen Nishiki-markt of struin de lekkerste restaurantjes af in de even verderop gelegen Pontocho-steeg.

Japan is een land dat het niet alleen van de grote steden moet hebben, maar ook van traditie en wonderschone natuurgebieden waar elk seizoen weer iets nieuws valt te ontdekken. Kyoto voorziet hierin met een aantal bezienswaardigheden voor de actieve natuurliefhebber. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht maken door de magische bamboebossen in het westelijke district Arashiyama of de schilderachtig groene bossen bij het oostelijke district Higashiyama.

Dit district is ook een van de beste bestemmingen voor wie kennis wil maken met eeuwenoude Japanse en boeddhistische cultuur. Zo vind je hier bezienswaardigheden als de Kiyomizu-tempel, de pagode van Hokan-ji en het wonderlijke tempelcomplex Chion-in en kun je er een wandeling maken op het sprookjesachtige Filosofenpad. Een eindje in zuidelijke richting vind je de schitterende rode torii-poorten van de Fushimi Inari-taisha-schrijn. Lees ook onze insider tips 10x tempels spotten in Kyoto!

Culinair, cultureel of modern: een stedentrip in Kyoto brengt je in aanraking met het beste wat Japan te bieden heeft.
Alvast wat proeven van de sfeer van Kyoto? Bekijk dan de video Kyoto in één minuut.