Terug naar resultaten

Kyoto in één minuut - De stad waar het oude Japan voortleeft

Het traditionele Japan is nergens zo tastbaar als in deze voormalige hoofdstad. In geen enkele andere Japanse metropool vind je zoveel goed bewaard gebleven Boeddhistische tempels, shintoschrijnen, mooie Japanse tuinen en houten huizen. Bekende tradities, zoals geisha's en de kaisekimaaltijd, die onderdeel uitmaakt van de Japanse theeceremonie, worden hier nog altijd in ere gehouden. Als je op zoek bent naar het oude Japan, en meer, zul je dit in Kyoto zeker vinden.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder vind je een kleine selectie van de hoogtepunten die in de geweldige video voorbij komen. Herken jij ze?

Kinkaku-ji-tempel (0:21)

Deze zentempel, die oorspronkelijk in de veertiende eeuw als woning werd gebouwd en gedurende de lange geschiedenis regelmatig werd gerestaureerd, staat heel toepasselijk ook wel bekend als het 'Gouden Paviljoen'. De bovenste verdiepingen zijn bedekt met echt bladgoud. De schilderachtige tuin is een mooie plek om te genieten van een kop thee en wat zoetigheden. 

Fushimi Inari-schrijn (0:32)

Naast de felrode kleur staat deze prachtige schrijn ook bekend om de ontelbare Japanse tempelpoorten langs de bergpaden die naar de schrijn leiden. De wandeling van twee tot drie uur naar de schrijn wordt beloond met een geweldig uitzicht over Kyoto. 

Yasaka-schrijn (0:40)

Deze shintoschrijn vormt een sterk contrast met de drukke omgeving van de omliggende wijken Gion en Higashiyama. De pracht van de Yasaka-schrijn komt vooral 's avonds goed tot zijn recht, wanneer het complex wordt verlicht door Japanse lantaarns die aan het gebouw hangen.

Kasteel Nijo (0:51)

Tijdens een bezoek aan dit imposante kasteel kun je een rondleiding volgen door het Ninomaru-paleis en je voetsporen achterlaten op de bekende 'nachtegaalvloer' die hier ligt. Deze vloer was een vroege versie van een inbraakalarm en was bedoeld om de gastheer tijdig te wekken indien ninja's zouden inbreken. 

kyoto.jpg

Bamboebos van Sagano-Arashiyama ♦ (0:58)

Een wandeling door het dichte bos met hoge bamboebomen voelt als een bezoekje aan een andere planeet. Als je hier bent uitgekeken, kun je een uitstapje maken naar de indrukwekkende Tenryuji-tempel die even verderop ligt.

Heb je al zin gekregen om de unieke schoonheid en traditionele charme van Kyoto te ervaren? Bekijk dan onze geweldige reisdeals voor Kyoto