Top activiteiten in Kroatië

Kroatië was eeuwenlang het middelpunt van strijdende volkeren en concurrerende koninkrijken. De Romeinen, Byzantijnen, Osmanen, Ottomanen en Turkse nomaden hebben allemaal hun sporen nagelaten in het veelzijdige land. 


Bruisend Kroatië: het land van duizend eilanden 

Wie voor het eerst de haven van Dubrovnik binnenvaart, wordt overspoeld door een gevoel van ontzag. De vestingmuur die de stad omringt wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. 

In het levendige Split is altijd wat te doen. Met tientallen bars en restaurants aan de boulevard en indrukwekkende, Romeinse ruïnes vind je hier de perfecte balans tussen cultuur en ontspanning. Zagreb mag je zeker niet missen. De stad barst van de kunstschatten en architectonische hoogstandjes. Maar nachtbrakers voelen zich ook thuis in deze hoofdstad. De stad wordt internationaal geroemd vanwege het bruisende nachtleven. 

Het weelderige binnenland en de lange kuststrook van de zonnige provincie Istrië zijn in trek bij Nederlandse toeristen. In het eeuwenoude stadje Porec kun je heerlijk verdwalen. In het fotogenieke Rovinj vind je adembenemende doorkijkjes en het havenstadje Umag biedt plezier voor het hele gezin. 

Kroatië heeft meer dan duizend kleine eilandjes langs de kust in de Adriatische Zee. De meeste zijn onbewoond of dunbevolkt. Hier vind je ongerepte natuur voor lange wandeltochten, prachtige stranden met helderblauw water en verborgen cultuurschatten. De eilanden Rab, Krk en Cres zijn de grotere eilanden. Daar ontdek je traditionele vissersdorpen, middeleeuwse stadjes en hooggelegen bergdorpen met waanzinnige uitkijkpunten.