Top activiteiten in Dubrovnik

Dubrovnik, gelegen aan de voet van bergen met een weelderige plantengroei en aan een diepblauwe zee, heeft alles van een droomdecor. Zet voor een city-break koers naar deze Kroatische stad die als motto heeft: 'Vrijheid is niet te koop, zelfs niet voor al het goud ter wereld'.


Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee

De vestingmuren van Dubrovnik worden beschouwd als de mooiste ter wereld. Maak een wandeling over deze architectonische juweeltjes uit de middeleeuwen en neem de vele vergezichten in je op van de stad en de Middellandse Zee. Ook vanaf de top van de berg Srd is het panorama adembenemend.

Het gehele historische centrum van Dubrovnik is voetgangersgebied. Een aanzienlijk netwerk waar je naar hartenlust door de piepkleine oude straatjes kunt slenteren. Volg de Stradun-promenade die de oude stad doorkruist, tot aan het Luza-plein.

Liefhebbers van watersporten begeven zich naar de schilderachtige stranden in de omgeving. Fijn goudgeel zand, heerlijk zeewater, bijzondere zeediepten: ideaal voor een diepzeeduik of een boottocht langs de Kroatische kust.