Terug naar resultaten

INmusic Festival

Bezoek in juni het meer Jarun in Zagreb voor het INmusic festival.

Het festival wordt ook wel het ‘Woodstock van de 21e eeuw’ genoemd. Volgens de nieuwswebsite Huffington Post is INmusic het grootste openluchtfestival van Kroatië. Er komen elk jaar bijna 60.000 toeschouwers naar deze idyllische plek.

1

Line Up

Als je nog steeds aarzelt om kaartjes voor INmusic te kopen, dan zullen de namen van eerdere edities je vast overtuigen. INmusic festival verwelkomde artiesten als Florence + the Machine, Skunk Anansie en The Kooks. Ga dus snel naar de website van het festival om meer te weten te komen!


2

Slapen

Er ligt een goed uitgeruste camping vlak bij het festival, op een naastgelegen eiland. Dat eiland is te bereiken via een ponton. Er zijn veel handige diensten voor festivalgangers, zoals kluisjes en telefoonopladers. Je kunt ook overnachten in het centrum van Zagreb. Daar heb je de keuze uit veel verschillende hostels en hotels.

Foto: The Veka, CC BY 2.03

Vervoer

Vanaf het treinstation, de busterminal of het vliegveld van Zagreb zijn er verschillende mogelijkheden voor wat betreft openbaar vervoer en pendelbussen. Deze brengen je naar Youth Island, het festivaleiland. Je kunt er ook heel goed met de auto naartoe, want er is een betaalde, maar goedkope, parkeerplaats in de buurt van het terrein. Daar kun je je auto dag en nacht kwijt.


4

Een fun fact over INmusic

Franz Ferdinand is op zijn zachtst gezegd trouw aan het festival INmusic. Hij was de hoofdact van de eerste editie. In negen jaar tijd heeft hij drie keer op het festival opgetreden. Ook in 2015 was hij er, ditmaal met zijn groep Franz Ferdinand and Sparks.


5

Het pluspunt van INmusic

INmusic wordt gehouden op een bijzonder terrein. Het bosrijke Youth Island ligt midden in het meer Jarun, dat zich op zijn beurt midden in Zagreb bevindt. Dankzij deze ligging kun je tussen de concertoptredens door genieten van een groot aanbod aan sportieve en wateractiviteiten.


6

Te zien en te doen op het festival

De verscheidenheid aan activiteiten buiten de concerten om is een van de pluspunten van het festival. Op INmusic is bijna alles mogelijk. Je kunt zwemmen in de rivier, skaten, beachvolleyballen, midgetgolfen, er wordt yoga aangeboden en er zijn artistieke tentoonstellingen. Je kunt zelfs gaan kajakken in de nabijgelegen bergen.

Foto: The Veka, CC BY 2.0


7

Niet te missen in de omgeving

Ontdek Zagreb, de episcopale wijk Kaptol en de feodale wijk Gradec met zijn vele paleizen. De hoofdstad van Kroatië is jong en bruisend. Je vindt er veel verschillende winkeltjes, restaurants en bars. Een uitstapje naar het Natuurpark Medvednica, ten noorden van de stad, is een echte must.