Top activiteiten in Istrië


Ontdek de rijkdom van Istrië


Istrië is een groot schiereiland aan de Adriatische Zee dat bij Kroatië behoort. De populairste steden van Istrië zijn Pula, Poreč en Rovinj, alle drie gelegen aan de kust. Ook buiten deze kustplaatsen zijn er volop mooie plekken te ontdekken in Istrië. 

Pula is een schitterende havenstad waar de Romeinse geschiedenis sterk aanwezig is. Het Amfitheater van Pula is bijvoorbeeld schitterend bewaard gebleven. Voor een mooi geconserveerd Byzantijns bouwwerk ga je naar Poreč om de Eufrasiusbasiliek te bewonderen. De apsis van dit heiligdom is versierd met schitterende mozaïeken. Er zijn nog tal van andere bezienswaardigheden waar je langs kunt zwerven in de kuststeden van Istrië, maar een dagje ontspannen aan de azuurblauwe zee is hier ook een favoriete bezigheid van veel bezoekers.

De natuur van Istrië heeft ook zeer veel te bieden. Tussen Pula en Rovinj ligt het Nationaal Park Brijuni, een eilandengroep waar veel excursies naartoe gaan. Je kunt hier onder andere miljoenen jaar oude dinosauruspootafdrukken bekijken of een fietstochtje maken. Nabij het mooie stadje Rovinj kunnen natuurliefhebbers een kijkje nemen bij de Limbaai, een smalle waterweg die doet denken aan een fjord. Lees voor meer tips onze online gids over must-do's in Istrië

Hoewel de Kroatische keuken bij veel mensen niet direct veel associaties op zal roepen, heeft het land zeker wat bijzondere delicatessen te bieden. De bodem is rijk aan truffels en fijnproevers kunnen hun hart ophalen aan de rijke zeevruchten die hier vaak op het menu staat.
Het mag duidelijk zijn, Istrië biedt het complete pakket van historie, natuur en lekker eten.